Süper Lig

TFF, yayıncı kuruluşa ihtarname gönderdi

TFF yönetimi ile Kulüpler Birliği Vakfı üyeleri, federasyonun Riva’daki idari merkezinde bir araya geldi.

Yaklaşık 3,5 saat süren toplantının ardından TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, basın mensuplarına “yayıncı kuruluş” hakkında açıklamalarda bulundu.

Özdemir, yayın ihalesi sözleşmesine uymayan beIN Sports’a noter yoluyla ihtarname gönderdiklerini dile getirdi.

Yayıncı kuruluş ile herhangi bir anlaşma sağlayamadıklarını belirten TFF Başkanı, “beIN Sports ile olan anlaşmada 3 yılı tamamladık. Bu sene 4. yıldayız. Sözleşmemizde maalesef şu ana kadar herhangi bir anlaşma noktasına gelemedik. Son 3 yılda beIN Sports üzerine düşen bütün vecibelerini son kuruşuna kadar yerine getirmiştir. Ancak bu yıl sadece ödeyeceği yüzde 25 avansa mahsuben 500 milyon lira vermiştir. Bu parayı hakları nispetinde kulüplerimize aktarmış bulunmaktayız.” şeklinde görüş belirtti.

 “beIN Sports’a noterden gerekli ihtarnameyi gönderdik”

Özdemir, beIN Sports’u devam eden sözleşmeye uymaya çağırarak, “beIN Sports’un TFF ile yaptığı sözleşmeye harfiyen, bütün maddelerine uymasını istiyoruz. Bununla ilgili dün noterden gerekli ihtarnameyi gönderdik. Şimdi beklediğimiz ve istediğimiz, beIN Sports’un aramızdaki bütün maddelerine uyması.” açıklamasını yaptı.

Sepil: “Ligde 5. haftayı oynamamıza rağmen almamız gereken paranın tamamını alamadık”

Kulüpler Birliği Vakfı ve Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ise yayıncı kuruluşun indirim talebinin karşılanamayacağını vurguladı.

Sepil, “Son birkaç saattir ne kadar zor bir futbol ekonomisi olduğunu tartışıyoruz. Kovid-19 salgını ile kulüplerin gelirlerinde çok önemli bir azalma oldu. Sadece Türkiye’de değil maalesef dünyanın bütün ülkelerinde var. Kulüplerin iki ana gelir kalemi var. Bir tanesi yayın geliri diğeri de maç günü gelirleri. Ligde 5. haftayı oynamamıza rağmen Digiturk anlaşmamıza göre almamız gereken paranın tamamını alamadık. Bu konuda rakamlarla ilgili bir uzlaşma sağlanamadı. Anlaşma 3 yıl önce imzalandığında yarısı dolar, yarısı da Türk lirası olarak belirlenmişti. Digiturk’un geçen sene haklı bir talepleri vardı. Salgınla ilgili uğradıkları zararın tanzimini istediler. Bu konuda da TFF ile Kulüpler Birliğinin onayıyla anlaşıldı. Ancak onun üzerine ekonomik olarak indirim verebilecek durumumuz yok. Biz, Digiturk’ten kontratın koşullarına uyulmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı