Biyografi

Rhian Brewster

Rhian Brewster son dönemde büyük kulüplerin radarına girmiştir. Hakkında ise futbol kariyeri, oynadığı takımlar gibi bir çok sorunun cevabı araştırılıyor. Kısaca futbol hayatı ve biyografi bilgileri.

Hakkında Detaylı Bilgiler:

Rhian Brewster profesyonel futbol kariyerine Sheffield United takımında devam etmektedir. Futbol kariyerine İngiltere ekiplerinden Chelsea takımı alt yapısında başlamıştır. 2015 yılında Liverpool takımı alt yapısına geçmiş, 2020 sezonunda ise Swansea takımı ile sözleşme imzalamıştır.

Başarılı futbol kariyerine daha sonra Liverpool U23 takımında devam ederken 2020 sezonunda Sheffield United takımıa 26 Mil. Euro bonservis bedeli karşılığında transferi gerçekleşmiştir.

Rhian Brewster aslen baba tarafından İngiliz asıllıdır. Babasının ismi Brewster’dir. Anne tarafından ise aslen Mardin’li olan başarılı futbolcunun annesi Kıbrıs doğumludur. Annesi Hülya Brewster (Hassan) oğlunun futbolcu olması için büyük çaba sarfetmiş, kendi iş hayatından fedakarlık yaparak oğlunun kariyeri için kuaför dükkanını satmıştır.

Genç futbolcu son dönemde Türkiye’de Türkiye A Milli takım kadrosunda yer alması için sık sık gündeme gelmektedir. Özellikle genç futbolcunun menajeri Muzzi Özcan TFF ile genç futbolcu hakkında sık sık görüştüğünü ve mutlaka Milli takıma kazandırılması gerektiğini belirttiğini dile getirmiştir. Özellikle İngiltere U17 Milli takımında forma giydiği 23 maçta 20 gol atarak dünya kupasında gol rekoru kırarak dikkatleri üzerine çekmiştir.

Özellikle Stefan Kuntz’un genç futbolcu için sıkı bir takipte bulunduğu ve mutlaka Milli takıma kazandırılmaya çalışıldığı belirtiliyor. Daha önce Şenol Güneş zamanında kendisi Türkiye Milli takımına teklif edilmiş ancak sonuç alınamamıştır.

Rhian Brewster 22 yaşında ve 1.80 boyundadır. Doğum tarihi 1 Nisan 2000, burcu ise koç’tur.

İngiltere U21 (16 maç 1 gol)
İngiltere U18 (1 maç)
İngiltere U17 (23 maç 20)
İngiltere U16 (4 maç 4 gol)

Resmi instagram hesabı kullanıcı ismi @rhianbrewster ‘dir. Günümüz itibariyle takipçi sayısı ise 621bin civarındadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı