Biyografi

Göksu Üçtaş Şanlı

Göksu Üçtaş Şanlı ülkemizi Jimnastik branşında Olimpiyatlarda temsil eden ilk kadın sporcumuzdur. Hakkında ise bir çok sorunun cevabı merak konusudur, kısaca kariyeri, hayatı ve biyografi bilgileri.

Hakkında Detaylı Bilgiler:

Göksu Üçtaş Şanlı artistik jimnastikçi, olimpiyat sporcusu. Türkiye’yi olimpiyatlara katılarak jimnastik branşında temsil eden ilk kadın sporcu ünvanına sahiptir. Olimpiyatlara giden ilk Türk kadın cimnastikçi olan Göksu Üçtaş, 2020 Avrupa Cimnastik Şampiyonası’nda milli takımın kaptanlığını yapmıştır. Avrupa Şampiyonasında gümüş madalya kazanmıştır.

Artistik Cimnastik Milli Takımı’nın en deneyimli ismidir. Henüz 5 yaşında cimnastiğe başlayan Milli sporcu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda (BESYO) mezunudur. 2009 Akdeniz Oyunları’nda atlama masasında gümüş madalya alarak, Türkiye’ye bu dalda ilk madalyayı kazandıran isim olmuştur. Mart 2010’da Katar’ın başkenti Doha’da yapılan Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda yer hareketlerinde bronz madalya almıştır.

2010 yılında Çek Cumhuriyeti’nin Ostrava kentinde düzenlenen Dünya Kupası yarışmalarında, yer aletinde altın, denge ve atlama aletlerinde gümüş madalya kazanarak ülkemize 3 madalya getirmiştir. Uzun seneler antrenör Mergül Güler ile çalışmıştır.

Göksu Üçtaş Şanlı aslen Gaziantep Şahinbey İlçesi nüfusuna kayıtlıdır.

Göksu Üçtaş Şanlı Özgür Şanlı ile evlidir. Bu evliliğinden 2015 doğumlu Lina isminde bir kızı vardır.

Göksu Üçtaş Şanlı 32 yaşındadır. Doğum tarihi 30 Ağustos 1990, burcu ise başaktır. Boyu 1.59 cm, kilosu ise 47’dir.

Kızı Lina dünyaya geldikten sonra 4 sene jimnastiğe ara vermiş, 2016 yılında tekrar geri dönerek aynı sene Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda altın madalya kazanmıştır. Başarılı milli sporcu günümüzde yaşantısını ailesi ile birlikte İzmir’de sürdürmektedir.

Resmi instagram hesabı kullanıcı ismi @goksuuctassanli, twitter resmi hesabı kullanıcı ismi ise @uctasgoksu ‘dur.

Kadın sporcuların jimnastik sporunu erken bıraktığını, kendisinin de 22 yaşında evlendikten sonra bıraktığını ama geri dönerek tekrar başarılabileceğini gördüğünü belirtmiştir. Kadınların uzun yıllar cimnastik yapmasına öncülük etmek istediğini dile getirmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı