Biyografi

Neslihan Çevik

Neslihan Çevik Demokrat Parti, Parti Sözcüsü & Gen. Bşk.Yrd. Hakkında merak edilenler, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

Hakkında Detaylı Bilgiler:

Neslihan Çelik Genel Başkanlığını Gültekin Uysal‘ın sürdürdüğü Demokrat Parti Parti Sözcüsüdür. Doç. Dr. Çevik, sosyolog ve politikacıdır. Arizona Eyalet Üniversitesi’nde Sosyoloji ve Bilişimsel İstatistik alanlarında çiftdalda doktora yapmıştır. Daha sonra İleri Kültür Araştırmalar Enstitüsü’nce (IASC) post-doktora araştırmasını yapmak için Virginia Üniversitesi’ne davet edilmiştir.

“Muslimism in Turkey and Beyond: Religion in the Modern World” (Palgrave Macmillan, 2015) kitabının yazarıdır. Kitap Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi’nde mevcuttur. Kitap, Hece Yayınları tarafından Türkçe’ye çevrilmiş ve “Türkiye ve Ötesinde Müslümanlık: Modern Dünyada Din” başlığı ile yeniden basılmıştır (2018).

Kitaptan sonra çalışmalarını üçüncü dalga radikalizm ve radikal teoloji üzerine yoğunlaştıran Çevik’in din üzerine yaptığı araştırmaları Arapça, Fransızca ve İspanyolca’yı kapsamak üzere pek çok dile çevrilmiştir. Ayrıca Konrad Adenuer Stifftung (KAS), Sosyal Eğilimler Enstitüsü (New York ve Barselona), Turin İslami Ekonomi Forumu (TIEF)ve bir çok uluslararası kuruluş tarafından istifade edilmiştir.

Akademik kariyerinin yanı sıra eski bir start-up’çı (2015-2017) olan Çevik, özel sektörde helal marketler ve tüketim üzerine danışmanlıklar yapmıştır. Uluslararası kalkınma alanında İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve İslam Kalkınma Bankası gibi IGO’lar ile radikalizm, gençlik, cinsiyet eşitliği, sosyal sürdürülebilirlik ve girişimcilik konularında çalışmıştır.

2019-2021 yılları arasında Gelecek Partisi’nde Genel Başkan Yardımcısı olarak İletişim’den ve ARGE’den sorumlu olarak görev yapmıştır.

Şubat-2022’den bu yana Demokrat Parti’de Sözcü ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda, IASC, Virginia Üniversitesi’nde Bilim Akaemi Üyesi ve Avrupa Birliği’nin GERIS (Global Exchange on Religion in Society’) projesinde eksper-katılımcıdır.

Neslihan Çevik doğma büyüme aslen İzmir’lidir.

Neslihan Çevik 42 yaşındadır, doğum tarihi 1980.

Resmi twitter hesabı kullanıcı ismi @NeslihanCev ‘dir. Ayrıca @neslihancevik_ kullanıcı ismi ile instagram hesabı bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı