Biyografi

Tarık Akat

Tarık Akat hakkında merak edilen tüm detaylar! Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

Hakkında Detaylı Bilgiler:

Tarık Akat Türk Milli Sporcu ve Paralimpik Halterci. 23 Kasım 1997 tarihinde Almanya’nın başkenti Berlin şehrinde dünyaya gelmiştir. Ailesinin Türkiye’ye taşınma kararının ardından çocukluğunu Antalya’da geçirmiş, İlkokul ve ortaokul öğretimlerini Antalya’da tamamlamıştır.

Liseye geçtiğinde ise katılmış olduğu yurt dışı eğitim programı kapsamında İtalya’nın Palermo şehrine giderek lise öğrenimi almıştır.

Küçük yaşlarından beri büyük ilgi duyduğu motosikletine Türkiye’ye döndüğü zaman 18 yaşına girdiğinde ilk küçük motorlu yarış motosikletinin sahibi olmuştur.

Üniversite eğitimini Akdeniz Üniversitesinde Sinema Televizyon bölümünü kazanarak devam ettirmiştir. Motosikletini yaşı ilerleyince değiştirme ve büyütme kararı alan Tarık, 22 yaşına geldiğinde dünyanın en hızlı yarış motosikletlerinden birinin sahibi olmuştur.

Tarık Akat 25 yaşındadır. Doğum tarihi 23 Kasım 1997, burcu ise yay’dır.

Türkiye ve çevresinde bilinen ve çok sevilen ünlü bir genç motorcu olan Tarık Akat, katılacağı motosiklet yarışından önce, motosikleti ile evine dönerken 29 Nisan 2021 tarihinde beklenmedik bir şekilde büyük bir trafik kazası yaşamıştır. Kaza sonucu bacak ve kalça kemikleri kırılmış, tendonları büyük oranda hasar görmüştür. Aylarca hastanede yatarak büyük bir tedavi süreci geçirmiştir.

Kazadan dolayı vücudunun almış olduğu hasar sonucunda engelli kalmıştır. Hastaneden taburcu olmasından kısa bir sürenin ardından babasını kaybeden Tarık Akat, fizik tedaviye başlamasıyla birlikte yeniden yürümeye başlamıştır. Annesinin ve çevresindeki insanların verdiği büyük destekle spor hayatına paralimpik halterci olarak devam etme kararı alarak, sıkı bir antrenman programı ile halterde oldukça iyi bir yere gelen Tarık Akat, 2022 yılında Kocaeli’nde gerçekleştirilen Türkiye Bedensel Engelliler Halter Şampiyonasına katılmıştır.

88 kilogramda 110 kilogram halteri başarıyla kaldırmasıyla gümüş madalya almayı başaran Akat, haltere başlamasının üzerine henüz 2,5 aylık bir süre geçmesine rağmen elde etmiş Türkiye ikinciliği ile herkesi şaşırtmayı başarmıştır. Kısa zaman içerisinde yaşadığı bütün olaylarla birlikte hayat hikayesi ve halterde yakalamış olduğu başarı medyanın ilgisini çekmiştir.

Başarılı ve azimli Milli halterci Tarık Akat, Antalya Spor Salonunda eski Avrupa ve Dünya halter şampiyonu olan antrenörü Ekrem Celil ile birlikte önümüzdeki olimpiyatlara ve Avrupa ve Dünya Şampiyonasına sıkı bir şekilde hazırlanmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı