Biyografi

Emre Can Kimdir?

Emre Can Alman Milli takımı ve yurt dışında oynadığı futbolla göz dolduruyor. Türk asıllı Alman vatandaşı genç futbolcu hakkında aslen nereli? kimdir? kaç yaşında? hangi takımlarda oynadı gibi bir çok soru merak konusudur.

1994 yılının Ocak ayında dünyaya gelen Emre Can’ın burcu Oğlak’tar. Almanya Frankfurt doğumludur. Futbol hayatına doğup büyüdüğü Almanya’nın Frankfurt takımı alt yapısında adım atmıştır.

Emre Can hangi takımlarda oynadı;

Ardından Bayern U17 alt yapısına geçmiş 2012 yılında Bayern Münih A Takımı kadrosuna dahil olmuştur. Her geçen gün performans grafiği yükselmiş ve dikkatleri üzerine çekmiştir. Boyu 1,86 cm, kilosu ise 82’dir.

Avrupa’nın bir çok kulübünün transfer listesinde yer alan ünlü futbolcu, 2013 yılında ise Leverkusen takımına 5 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olmuştur. Ardından 2014 yılında İngilterenin köklü kulübü Liverpool takımına 12 Milyon Euro, 2018 yılında ise İtalyan ekibi Juventus’a 30 Milyon Euro imza bedeli ile transferi gerçekleşmiştir.

Emre Can Milli Takım kariyeri;

10 Haziran 2009 tarihinde Almanya U15 Milli takımına seçilmiştir. Ardından U16, u17, U18, U19 ve U21 Milli formalarını da defalarca giymiştir. Son olarak 4 Eylül 2015 tarihinde Almanya A Milli takım kadrosuna dahil olan yıldız futbolcu bugüne kadar toplam 20 karşılaşmada forma giymiş ve 1 gol atmıştır.

Emre Can baba tarafından aslen Afyonkarahisar’lıdır ve Yeşilhisar Kasabası nüfusuna kayıtlıdır.

Ülkemizde ise sıkça neden Türkiye A Milli takımını seçmediği yönünde eleştirilerin hedefi olmuştur. Türkiye Futbol Federasyonu uzun süre Milli Takım kadrosuna katabilmek için mücadele vermiştir, ancak başaramamıştır. , , ve gibi isimler, A Milli takıma kazandırılmış olsada Emre Can’ı kadroya dahil edememişlerdir.

Bir röportaj’da Alman olduğu kadar da Türk olduğunu dile getirmiştir. Ayrıca evde hep Türkçe konuştuklarını, ama futbol kariyeri hedefinde mutlaka bir gün Almanya Milli takım formasını giymek olduğunu da dile getirmiştir.

15 yaşından bu yana Almanya Milli formasını giyen Emre Can, hedefinin de A takıma kadar yükselmek olduğunu aktarmıştır. Almancası daha iyi olan futbolcu’nun amcası, büyükbabası ve büyükannesi günümüzde yaşantılarını memleketi olan Afyon’da sürdürmektedir. Her sene mutlaka bir ya da iki kez Türkiye’ye gelerek akrabalarını ziyaret etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı