Biyografi

Aysel Uçkan Kimdir?

Aysel Uçkan 2014 yılında Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda, hem IPC ile şampiyona organizasyonunda hem de Türkiye Milli Takımı’nın tercümanı ve danışmanlığı görevini üstlenmiştir. Ayrıca Swansea takımının performans testlerinde yer alarak Premier Lig futbolcuları ve spor bilimcileriyle bire bir çalışmıştır. Birleşik Krallık çapında sürdürülen biyomekanik alanında binlerce çocuk üzerinde yapılan bir araştırmada da görev almıştır.

2018 yılında Galatasaray A Takım antrenmanına Fatih Terim’in isteği ile katılarak isminden söz ettiren Aysel Uçkan aslen Kıbrıs’lıdır. Babası Kıbrıs Lefkoşa’lı spor adamı Salahi Uçkan’dır.

Ortaokul ve lise eğitimini Kıbrıs’ta Yakın Doğu Koleji’nde tamamlamış ardından eğitimini Galler Swansea Üniversitesi Spor ve Egzersiz Bilimleri bölümü ile tamamlamıştır. Ardından İskoçya Glasgow Üniversitesi Spor Bilimleri ve Sporcu Sağlığı üzerine yüksek lisans yapmıştır. Uzun yıllar yüzme sporu ile uğraşan Aysel Uçkan, KKTC rekorları ve Türkiye şampiyonalarında birçok derece elde etmiş, yüzme sporunun yanı sıra fitness ve atletizmle de uğraşmıştır.

Aysel Uçkan İngiltere Premier League takımı Swansea City Futbol Kulübü kadın futbol takımında bir sezon maç ve performans analisti olarak görev yapmıştır. Son zamanlarda ise Galatasaray Futbol Akademisi bünyesinde çalışmış, 2018 yılı itibariyle Galatasaray Atletik Performans departmanında çalışacağı açıklanmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı