Biyografi

Youcef Belaili

Youcef Belaili Türkiye’de özellikle Galatasaray takımına transfer olacağı yönünde haberler ile sık sık gündeme gelen başarılı futbolcular arasında yer almaktadır. Hakkında ise aslen nereli? boyu, kilosu kaç? kaç yaşında? hangi takımlarda forma giydi? gibi bir çok soru merak konusudur. Kısaca futbolculuk kariyeri, hayatı ve biyografi bilgileri.

1992 yılının Mart ayında, Kuzeybatı Cezayir’de Akdeniz kıyısında bir şehir olan Oran’da dünyaya gelmiştir. Cezayir asıllı futbolcu forvet ve sol kanat mevkilerinde forma giymektedir. Boyu 1.82 cm, kilosu 74, burcu ise balık’tır.

Futbol hayatına ülkesi Cezayir’in takımlarından CA Bordj Bou Arreridj forması ile adım atmış, 2010 sezonunda MC Oran takımına transfer olmuştur. Ardından Tunus ekiplerinden Esperance, Cezayir ekiplerinden USM Alger, Fransa ekiplerinden SCO Angers ve yine Esperance takımlarında forma giymiştir. 2019 sezonunda ise Esperance takımından Suudi Arabistan ekibi Ahli’ye 3 Milyon Euro bonservis ve 1,5 Milyon Euro imza karşılığında sözleşme imzalamıştır. Günümüzde Ahli takımının futbolcusu olarak kariyerini sürdürmektedir.

Ülkemizde ise 2020 sezonundan Galatasaray takımı tarafından transfer edilmek istenen deneyimli futbolcu ayrıca Cezayir A Milli takımında da forma giymektedir. Galatasaray takımı Teknik direktörü Fatih Terim‘in de bu transfere olumlu yanıt verdiği belirtilmektedir.

Cezayir A Milli Takımı (18 maç 5 gol)
Cezayir U23 Milli Takım (14 maç)

Evli ve 1 oğlu olduğu belirtilen başarılı futbolcu resmi sosyal medya hesaplarını da aktif bir şekilde kullanmaktadır. Ayrıca Müslüman futbolcu, bir çok sosyal sorumluluk projelerinde ihtiyaç sahiplerine, hastalara ve bir çok insana dernekler ve bireysel olarak yardımlarını sürdürmektedir. Ülkesinde duyarlılığı ve insanlara yardımları ile de sık sık gündeme gelen isimlerden birisidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı