Biyografi

Bilal Bayazit

Bilal Bayazit Yukatel Kayserispor takımında futbol kariyerini sürdürmektedir. Hakkında merak edilenler, kısaca kariyeri, biyografi ve hayatı.

Bilal Bayazit Kayserispor takımı kalecisi olarak profesyonel futbol kariyerini sürdürmektedir. Genç kaleci futbol kariyerine Hollanda’da başlamıştır.

Zeeburgia ardından Ajax takımı alt yapısında forma giymiştir. 2015 yılında Vitesse U19 takımına dahil olan Bayazit, 2019 yılında ise Vitesse takımı ile profesyonel sözleşme imzalamıştır. 2021 sezonunda da Türkiye Süper Lig ekiplerinden Kayserispor takımına transfer olmuştur.

Bilal Bayazit Hollanda Amsterdam doğumludur. Baba tarafından aslen nereli olduğu bilgisi araştırılan genç kalecinin Hollanda vatandaşlığı da bulunmaktadır. Kendisinden büyük bir abisi bir de ablası vardır.

Hollanda’da altyapı eğitimi gören Bayazit, Matthijs de Ligt, Justin Kluivert ve Donyell Malen gibi önemli isimlerle oynamıştır. İyi performansının sürmesi halinde Milli takıma davet edileceğine inanmaktadır.

İdol olarak Fernando Muslera’yı kendisine örnek alan genç kaleci ayrıca, Volkan Demirel, Rüştü Reçber ve Cenk Gönen gibi isimleri de beğendiğini dile getirmiştir. Günümüz de ise Uğurcan Çakır ve Altay Bayındır’ın da çok iyi kaleci olduklarını sözlerine eklemiştir. Dünya futbolunda ise Marc-André ter Stegen, Ederson ve Alisson Becker gibi kalecileri takip etmektedir.

Bilal Bayazit 1.85 boyundadır. Güncel piyasa değeri: 800 Bin € Resmi instagram hesabı @bilalbayazit__ ‘dır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı