Biyografi

Victor Wembanyama

Victor Wembanyama henüz genç yaşına rağmen basketbol dünyasında geleceğin yıldız adayları arasında gösterilen bir isimdir. Hakkında ise basketbolseverler genellikle aslen nereli? boyu, kilosu kaç? kaç yaşında? hangi takımda oynuyor? gibi bir çok sorunun cevabını merak ediyor. Kısaca basketbol kariyeri, hayatı ve biyografi bilgileri.

2004 yılının Ocak ayında Fransa’nın en hareketli şehirlerinden birisi olan Nanterre’de dünyaya gelmiştir. Boyu 2.20 cm, kilosu 110, burcu ise oğlak’tır.

Basketbol kariyerine doğup büyüdüğü şehrin takımı LNB Pro A’nın Nanterre 92’de başlamıştır. Henüz genç yaşına rağmen hala gelişime açık olması, bu yaşta boyunun da bu kadar uzun olması basketbol adına kendisi için büyük bir avantaj olmuştur. Ancak sadece boy avantajına sahip olmadığı belirtilen genç basketbolcu’nun dünyanın en iyi yıldız adayı olduğu açıklanmıştır.

2.43’lük bir kulaç uzunluğuna sahiptir. Uzun boyunun yanı sıra şut bloklaması, üçlük atması, top hakimiyeti ve pasörlüğü’de kendisini geleceğin yıldız adayları arasında göstermektedir. 2023 Draft döneminde 1 numaradan seçilmesine kesin gözüyle bakılmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı