Biyografi

Gürkan Kubilay Kimdir?

Gürkan Kubilay aslen nereli? kimdir? kaç yaşında? Ekran severlerin son dönemlerde en fazla merak ettiği isimlerden olan Dr. Gürkan Kubilay hakkında merak edilenler kısaca hayatı ve biyografisi.

Dr. Gürkan Kubilay aslen 1962 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. İzmir Atatürk Lisesi ardından İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1994 senesinde Çin’e giderek Pekin’de Akupunktur eğitimi almıştır. Bu eğitimi Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmıştır.

Çin, Brezilya, Amerika ve Fransa’da Dünya Akupunktur Kongrelerinde yer almıştır. Uzun yıllar obezite üzerine çalışmalar yapmış ve tedavi için hastalarına uyguladığı özel beslenme sistemi ile hizmet vermiştir.

Dr. Gürkan Kubilay İç Hastalıkları Uzmanı’dır. Bu nedenle özellikle risk taşıyan hipotiroidi, diyabet, koroner damar hastalığı, kalp, astım ve hipertansiyon üzerine beslenme düzenlerinin sağlanması adına çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Bugüne kadar ile Doktorum, Atv ekranlarında Sağlıklı Ramazan Beslenmesi, Hayat Güzeldir, TNT kanalında Dr. Gürkan Kubilay ile Sağlık gibi programlar ile hastalarına seslenmiştir. Yemişim Diyetini & Eğlenceli Beslenme Önerileri isimli bir kitabın altına imzasını atmıştır. Kızınında kendisi gibi Diyetisyen olmayı seçtiğini, ilerki yıllarda Türkiye’nin en iyi Çocuk ve Sporcu diyetisyeni geliyor diyerek resminin altına açıklama yapmıştır.

Doktor kimliğinin yanı sıra spor yazarı olarak spor severler tarafından tanınan ünlü isim 1998 senesinde Türk futboluna, istatistiki verileri ve bilgisayarlı maç analizini getiren kişi olarak ismini yazdırmıştır.

Lig Tv Futbolmatik, Show Tv İddialı Yorum, TRT 1 İleri 3’lü, TRT Anadolu ve TRT Hd Futbol Herşeye Değer, TNT 90+1, TRT Spor Teknik Analiz ve TRT 1 Stadyum gibi spor programlarında spor yorumcusu olarak yer almıştır. 10 seneyi aşkındır Fotomaç Gazetesi bünyesinde spor yazarlığı yapmaktadır. Günümüzde A Spor ekranlarında spor yorumlarını sürdürmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı