Süper Lig

Spor camiasından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları

Bakan Kasapoğlu, mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti, aynı milletin yeni bir devletidir.’ diyen Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 98’inci yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Milletimizin, büyük bir özveri ve kahramanlıkla verdiği istiklal mücadelesi, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanıyla taçlandırılmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Cumhuriyet, Türk milleti için sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda bağımsızlığının da sembolüdür. 29 Ekim, milletimizin kendi kaderini kendisinin tayin etme kararlılığını tüm dünyaya açıkça ilan ettiği gündür.” şeklinde görüş belirten Kasapoğlu, şunları kaydetti:

“Bizlere düşen görev, Türk milletinin devletiyle birlikte sonsuza kadar var olması için çabalamak ve bu ruhu bizden sonraki nesillere aktarmaktır. Gazi Mustafa Kemal’in ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözüyle Cumhuriyetimizi emanet ettiği gençlerimizin bakanlığı olarak milletimizin huzuru için; Cumhuriyet’in kazanımlarına sadakatle sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Ülkemiz gençlerinin huzur ve mutluluğu için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. Gençlerimizle birlikte ülkemizi çok daha güçlü ve aydınlık yarınlara taşıyacağız. Bunu yaparken de gençlerimizle birlikte Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinde yer alan milli bağımsızlığımızdan asla ödün vermeyeceğiz. Bu anlayışla ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartmak en büyük sorumluluğumuzdur. Bu duygularla, Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. yaşını, Aziz Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklâlimiz için mücadele eden bütün kahramanlarımızı hürmetle, rahmetle yâd ediyorum.”

Türkiye Futbol Federasyonunun “Cumhuriyetimizin 98. yılı kutlu olsun” başlığıyla yayımladığı mesajında, şu ifadelere yer verildi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının dünyada emsali olmayan bir mücadele sonunda kurduğu, temeli Türk kahramanlığına dayanan Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümüne erişmenin heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Atamızın bizlere en büyük mirası Cumhuriyet, milli birlik ve beraberliğimizin en büyük güvencesi, ulusumuzun inanç ve kararlılıkla kazandığı övünç madalyasıdır. Tarihimizin en önemli dönüm noktası olan bu mutlu günde, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.

Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere hayatlarını bu uğurda feda eden tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

TBF Başkanı Türkoğlu: Cumhuriyetimizin 98. yılında büyük bir coşku ve gurur yaşıyoruz

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yayımladığı mesajla kutladı.

Türkoğlu mesajında, “Ulusumuzun bağımsızlığının ve özgürlüğünün yapı taşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yeniden doğuşumuzun simgesi Cumhuriyetimizin 98. yılında büyük bir coşku ve gurur yaşıyoruz. 29 Ekim 1923’te emsalsiz fedakarlıklar ve kahramanlıkların sonucu olarak kurulan Cumhuriyet, hepimizin en değerli mirası ve ortak hazinesidir. Bizlerin üzerine düşen; Cumhuriyetimizin gelişmesi ve sonsuza dek var olması için yorulmadan çalışmaktır. Bu düşüncelerle; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı en kalbi duygularımla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Voleybol Federasyonunun mesajında ise “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk Milletinin onurlu mücadelesinin sonucunda kurulan, aydınlanmanın ve çağdaşlaşmanın simgesi olan Cumhuriyetimizin 98. yılını kutluyoruz. Bu vesileyle, var oluşumuzu borçlu olduğumuz bu zaferin mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Türkiye Hentbol Federasyonu da “Cumhuriyetimizin 98. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” mesajıyla bayramı kutladı.

Türkiye Güreş Federasyonu, Cimnastik Federasyonu, Judo Federasyonu, Halter Federasyonu, Atletizm Federasyonu, Okçuluk Federasyonu, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Otomobil Sporları Federasyonu ile Motosiklet Federasyonunun yanı sıra diğer spor federasyonları da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yayımladıkları mesajlar ile kutladı.

Beşiktaş

Türkiye Cumhuriyeti 98 Yaşında! Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıl dönümünde, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı, özlem ve minnetle anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.

Fenerbahçe

“İnançla attığımız her bir ilmekte yeni bir umut yeşerttik biz!” Cumhuriyetimizin 98. yılı kutlu olsun!

Galatasaray

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümünü kutluyor; başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalması uğruna şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz! 

Trabzonspor

Biz onun fikirlerine ve o fikirlerin en muhteşemi olan Cumhuriyet’e tutkunuz… Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. #29Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

Anadolu Efes

“Bağımsızlığımızın kuruluşunun 98’inci yıl dönümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı şeref, onur ve gururla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.”

VakıfBank

“Cumhuriyetimiz ve ona olan inancımız sonsuza dek yaşayacak. Cumhuriyetimizin 98’inci yılı kutlu olsun.”

Eczacıbaşı

“Cumhuriyetimizin 98’inci yılı kutlu olsun!”

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı