Biyografi

Samuel Eto’o Kimdir?

Dünyanın sayılı santraforları arasında kabul edilen Samuel Eto’o futbol yaşantısına ülkesinde Kadji Sports takımı ile adım atmış ardından Real Madrid B takımına transfer olmuştur. Daha sonra Leganes, Espanyol takımlarına kiralanmış ve Real Madrid’e döndükten sonra Mallorca takımına 4.5 Milyon Euro karşılığında transfer olmuştur.

Buradaki başarılı futbolu gözlere çarpan Samuel Eto’o 4 sezon oynadığı Mallorca takımından dünya devi Barcelona’ya 27 Milyon Euro karşılığında transfer olmuştur. 5 sene Barcelona’da top koşturmuş 2009 yılında İnter’e 20 Milyon Euro oradanda 2011 yılında Rusya’nın Anji Mahaçkale takımına 27 Milyon Euro bedel ile transfer olmuştur. Ardından Chelsea, Everton, Sampdoria formaları giyen Samuel Eto’o 2015 yılında Antalyaspor takımına bonservissiz olarak transfer olmuş geldiğinde yaşlı, bitmiş gibi bir çok söylentiyi boş çıkarmış ve performansı ile parmak ısırtmıştır.

Kamerun asıllı Samuel Eto’o 6 kez Kamerun Olympia 118 kez’de Kamerun A Milli Takım formasını giymiş ve 56 gol atmıştır.

2007 yılında Georgette Eto’o ile evlenmiştir. Etienne ve David isimlerinde iki abisi vardır abileride Teknik Direktörlük yapmaktadır. Ayrıca Almanya Bochum U19 forması giyen futbolcu Ulrich Bapoh yeğenidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı