Biyografi

Kenan Yıldız

Kenan Yıldız son dönemde Avrupa’da adından söz ettirmeye devam ediyor. Genç futbolcu The Guardian gazetesi tarafından yapılan açıklama en yetenekli 60 genç arasında yer almıştır. Hakkında futbol severlerin merak ettiği sorulara cevaplar. Kısaca futbol kariyeri, hayatı ve biyografi bilgileri.

Hakkında Detaylı Bilgiler:

Kenan Yıldız profesyonel futbol kariyerine İtalya ekiplerinden Juventus takımında devam etmektedir. Futbol kariyerine Almanya Regensburg şehri takımı Jahn Regenburgs’da başlamıştır.

1 Tem 2020 tarihinde Bayern Münih alt yapısına transfer olmuştur. Bayern Münih U16, U17 ve U19 takımlarında forma giymiştir. 12 Temmuz 2022 tarihinde ise Juventus U19 takımına transferi gerçekleşmiştir. 2021 sezonunda Bayern Münih U19 Bundesliga’da 20 maçta görev almış, 6 gol atmış ve 8 asist yapmıştır.

Kenan Yıldız’ın aslen nereli olduğu büyük merak konusudur. Almanya’nın Regensburg Şehri’nde dünyaya gelmiştir. Ancak annesi, babası, ailesi ve memleketi hakkında henüz kesin bir bilgiye ulaşılamamıştır. Araştırılmakta ve en kısa sürede memleketi ile gerçek bilgi ile sayfa güncellenecektir.

Kenan Yıldız 1.85 boyunda ve 78 kilo’dur.

Kenan Yıldız 17 yaşındadır. Doğum tarihi 4 Mayıs 2005, burcu ise boğa’dır.

Milli Takım Kariyeri:

Kenan Yıldız Almanya Milli takımı tarafından da sıkı bir şekilde takip ediliyor. Ancak günümüze kadar Türkiye Milli takım alt kategorilerinde forma giymiş, gelecekte de Türkiye A Milli takım formasını giymesi beklenmektedir. Bugüne kadar 1 kez Türkiye U21, 10 kez de Türkiye U17 Milli takım formasını giymiştir.

Türkiye U21 (1 maç)
Türkiye U17 (10 maç 3 gol)

Oynadığı Takımlar:

Jahn Regensburg – Almanya (2011-2012)
Bayern Munich – Almanya 2012-2022
Juventus – İtalya (2022)

2022 yılında genç futbolcu istatistikleri ve teknik özelliklerine şu notlar düşülmüştür. Skills videosu altta yer almaktadır. Ayrıca sofifa tarafından da sitesinde net değerleri açıklanmıştır.

Dribling 10 üzerinden 7
Teknik 10 üzerinden 7
Bitiricilik 10 üzerinden 6
Pas 10 üzerinden 7
Uzun pas 10 üzerinden 6
Hız 10 üzerinden 6

Ancak genç futbolcunun henüz yaşı ve gelişim çağı sebebi ve kendisini her geçen gün geliştirmesi neticesinde bu değerlerinde yükseleceği belirtiliyor. 2022 yılında Türkiye’de Fenerbahçe de forma giyen Arda Güler ve Galatasaray forması giyen Beknaz Almazbekov‘da 60 genç yıldız futbolcu arasında yer alan diğer isimler olmuştur.

Güncel piyasa değeri henüz transfermarkt ‘da açıklanmamıştır. Ancak sofifa da belirtilen güncel piyasa değerinin 400bin € olduğu yazmaktadır.

Resmi instagram hesabı kullanıcı ismi @kenanyildiz_official ‘dır. Günümüz itibariyle takipçi sayısı ise 50bin civarındadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı