Biyografi

Sadio Mane Kimdir?

1992 yılında dünyaya gelen yıldız futbolcu Sadio Mane, Senegal Sedhiou doğumludur. Futbol hayatına doğup büyüdüğü ülkesinin takımı olan Generation Foot takımı ile başlamış ardından Fransa ekiplerinden Metz B takımına geçiş yapmıştır.

2012 sezonunda Avusturya takımlarından Salzburg ile 4 Milyon bonservis bedeli ve 500 Bin Euro imza ile anlaşma sağlamıştır.

Başarılı geçen iki sezonun ardından İngiltere ekiplerinden Southampton takımına 23 Milyon Euro, 2016 yılında ise İngiliz devi Liverpool takımına 41 Milyon Euro bonsvervis ve 20 Milyon Euro imza karşılığında transfer olmuştur.

Senegal Milli takımına 25 Mayıs 2012 yılında seçilmiş ve 2018 dünya kupası öncesine kadar toplam 51 kez Milli formayı giymiş ve 14 gol atmıştır. Forvet ve sol kanat mevkiilerinde görev almaktadır.

Sadio Mane dini İslam’dır. Müslüman futbolcu beş vakit namaz kıldığını sık sık ise Kur’an-ı Kerim okuduğunu ve dinin kendisi için çok önemli olduğunu Allah’ın kanunlarına her zaman riayet etmeye dikkat ederek, yaşantısını sürdürmeye çalıştığını bir röportajında dile getirmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı