Basketbol

Pınar Karşıyaka zirve takibinde

Geçen sezondan beri başarılı çizgisini sürdürdüğü ligde Pınar Karşıyaka, 1 Aralık’ta Anadolu Efes’e deplasmanda yenildikten sonra aynıay içinde çıktığı 6 maçı da kazandı. Kaf-Kaf, 14 maçta 11 galibiyetle lider konumda bulunan Fenerbahçe Beko’yla aynı galibiyet sayısına ulaştı. Sezon başında mali kriterler nedeniyle 1 puanı silinen yeşil-kırmızılılar, bu nedenle ligde üçüncü sırada bulunuyor.

Karşıyaka’da koronavirüse yakalandıktan sonra uzun süredir forma giyemeyen milli yıldızlar Semih Erden ve Metecan Birsen’in dönmesi de takıma moral oldu.

6 Aralık’taki Bursaspor deplasmanından sonra virüse yakalanan Metecan 21 gün sonra parkeye çıkarken, virüsü atlatlatmasına rağmen 1 Kasım’daki Türk Telekom deplasmanından beri 2 aydır forma giyemeyen Semih de ilk kez oynadı. Antrenör Ufuk Sarıca, hafta içinde FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Brose Bamberg’e karşı kötü oynayıp yenildikten sonra takım olarak önemli reaksiyon gösterdiklerini söyledi. Sarıca, “Özellikle 2 ve 3’üncü periyottaki tempomuz, sertliğimiz ve akıcılığımız maçı koparan kısım oldu. Daha sonra tüm oyuncularımızı kullandık. Uzun süredir oynayamayan Semih ve Metecan forma giydi. İlk yarının bitmesine 1 hafta kala aslında ikinci durumdayız. Puan tablosunda eksi 1 puanın dezavantajını yaşıyoruz ama mutluyuz” dedi.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı