Biyografi

Mert Günok Kimdir?

Mert Günok aslen nereli? kaç yaşında? boyu, kilosu, ailesi ve futbol hayatı ile sıkça futbol severler tarafından merak edilmektedir.

1989 yılında dünyaya gelen file bekçisi Karabük’te doğmuştur. Babası eski kalecilerden Mahir Günok’tur. Babasının Karabükspor takımında forma giydiği dönemde doğduğu için Karabük doğumludur, ancak baba tarafından aslen Konya’lıdır.

Futbol hayatına Kocaelispor takımı alt yapısında başlayan Mert Günok ardından Fenerbahçe alt yapısına geçmiştir. A Takım kadrosuna kadar yükselmeyi başarmış daha sonra 2015 yılında Bursaspor takımına transfer olmuştur. 31 Temmuz 2017 tarihinde ise 1 Milyon Euro imza bedeli karşılığında takımına transfer olmuştur. Günümüzde Başakşehir kalesini korumaya devam etmektedir.

Mert Günok Milli takım kariyeri;

7 Eylül 2004 tarihinde Türkiye U16 Milli Takım kadrosuna katılmıştır. Ardından U17, U18, U19, U20, U21 ve A2 Milli takım formalarını toplam 36 kez giymiştir. 24 Mayıs 2012 tarihinde ise Türkiye A Milli takım kadrosuna davet edilen Milli kaleci A Takım formasını ise toplam 6 kez giymiştir. Uzun süredir Milli takımda olmamasına karşın 2018 yılında Mircea Lucescu’ya göz kırpan Günok’un, başarılı performansı ile tekrar takıma davet edilmesi beklenmektedir.

2015 yılında uzun süredir birlikte olduğu Aslı Dalgalıdere ile evlenmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı