Süper Lig

Mehmet Sepil: VAR amacına ulaşmadı

Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı öncesi TRT SPOR canlı yayınında soruları yanıtladı.

Takımının durumunu değerlendiren Sepil, “Ünal hoca geleli daha 3 maç oldu. Şimdilik bir şey söylemek mümkün değil. Ünal hoca ve ekibinize çok güveniyoruz. İyi olacağına eminiz. Dün oynadığımız futbol, öncekilerle kıyasladığımızda iyiydi. Ama bir puan iyi olmadı” dedi.

“Göztepe’nin çok hakkı yeniyor”

Hakem yönetimi ve VAR uygulamasını eleştiren Sepil, şunları dile getirdi: 

“Biliyorum herkes söyleniyor; ben de bu sene maçların neticesine futbolcuların karar verdiğine inanmıyorum. Kovid yüzünden üstt üste maçlar oynanıyor. Hakemler maçları çok etkiliyor. Göztepe’nin çok hakkının yendiğini görüyoruz. Dünkü maçta bizim futbolcuya arkadan yapılan hareket var, sarı kart bile verilmedi. Gaziantep’le oynadığımız maçın 90+2. dakikasında kaleci arkadan dokunuyor, penaltı ve sarı kart veriliyor. O kadar eşitsizlik var ki artık sürekli aynı pozisyonlarda bize ne veriliyor, ona bakıyoruz. Çok büyük adaletsizlik var. İstanbul takımlarıyla yaptığımız maçlarda bunlara alışığız. Kalecinin başına meteor düşse yine fark etmiyor. Biz niye VAR’ı getirdik? Teknolojiden faydalanmak ve teknoloji sayesinde hataları yakalamak için getirdik. Ama VAR artık herkese aynı şekilde uygulanmadığı için bambaşka bir yere gitti. Benim gözümde VAR amacına ulaşmadı. Sadece bize değil başka kulüplere de oluyor. Her hafta yeni bir kural çıkıyor. Böyle bir şey olmaz, bundan muzdaripiz  Futbol sahada oynanıp bitmesi gereken bir spor. Ama maalesef şu an herkes maçtan önce hakemleri etkilemek ve algı oluşturmaya enerjisini harcıyor.”

“Genç hakemler de maalesef hazır değil”

Sepil, hakem atamalarıyla ilgili tartışmanın sorulması üzerine ise “Dünkü hakem gençti. Ben de genç hakemden yanayım. Ama genç hakemler de maalesef hazır değilller. Keşke öyle demesek. Çünkü genç hakemler yetişmezse bu işin içinden çıkamayız. Hakem atamalarının kötü olduğunu düşünüyorum. VAR da bir standartın olması gerekiyor. Hakemler her hafta iyi olmalılar, bu o kadar da zor değil. Bunu zorlaştıran biziz. Büyük bir rekabet var. Kulüpler Birliği’nde bu tür konular konuşulmaz. TFF ile yapılan görüşmelerde kurullarla ilgili düşüncelerimizi hep dile getirdik. Bu tür tartışmaların yeri Kulüpler Birliği değildir” diye konuştu.

????Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, @trtspor‘a özel açıklamalarda bulundu.

????”Bugün Kulüpler Birliği başkanlık görevini Ahmet Nur Çebi’ye devredeceğim”
????”Maç yönetimlerinde çok büyük eşitsizlik, çok büyük bir adaletsizlik var” pic.twitter.com/hNy28sDPfY

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı