Süper Lig

Bolasie 2 penaltı kaçırdı! Pendikspor, Çaykur Rize’yi üzdü

Pendik Stadı’nda oynanan mücadelede konuk Çaykur Rizespor, Benhur Keser’in 5. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.

Ev sahibi Pendikspor, Gökcan Kaya ile 18. dakikada eşitliği yakaladı: 1-1

25. dakikada Thuram ile 2-1 öne geçen İstanbul ekibi, Aias Aosman’ın attığı golle 45+2’de farkı 2’ye çıkardı: 3-1

İlk yarı bu skorla tamamlandı.

Çaykur Rizespor, VAR incelemesi sonrasında 69. dakikada penaltı kazandı. Penaltı atışı için topun başına geçen Yannick Bolasie, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve farkı 1’e indirdi: 3-2

Karadeniz ekibi, 75. dakikada VAR incelemesi sonrası bir penaltı daha kazandı. Atış için bir kez daha topun başına geçen Yannick Bolasie, meşin yuvarlağı üstten dışarı göndererek beraberlik fırsatını kullanamadı.

83. dakikada hakem Volkan Bayarslan bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. 3. kez penaltı atışı için meşin yuvarlağın başına geçen Bolasie’ye bu kez de Pendikspor kalecisi Burak Öğür izin vermedi.

Çaykur Rizespor’da Emir Han Topçu, 90+1’de ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Kalan sürede skor değişmedi ve Pendikspor, zirve yarışı açısından büyük önem taşıyan mücadeleden galip ayrıldı.

Bu sonuçla ligde 17. galibiyetini alan üçüncü sıradaki Pendikspor, puanını 61’e çıkardı. 63 puanda kalan 2. sıradaki Çaykur Rizespor ile arasındaki puanı farkını 2’ye indiren Pendikspor, doğrudan Süper Lig’e yükselme şansını artırdı.

Stat: Pendik

Hakemler: Volkan Bayarslan, Mehmet Şahan Yılmaz, Baran Eraslan

Pendikspor: Burak Öğür, Berkay Sülüngöz, Mesut Özdemir, Hasan Hatipoğlu, Gökcan Kaya, Hasan Kılıç (Dk. 89 Tarık Tekdal), Regattin, Samet Asatekin (Dk. 61 Erhan Kara), Aosman (Dk. 79 Ali Han Tunçer), Görkem Bitin (Dk. 78 Ahmet Ildız), Thuram

Çaykur Rizespor: Tarık Çetin, Halil İbrahim Pehlivan (Dk. 64 Alberk Koç), Emirhan Topçu, Sinan Osmanoğlu, Mithat Pala (Dk. 46 Koray Altınay), Azubuike (Dk. 46 Oğuz Ceylan), Alper Potuk, Benhur Keser, Bolasie, Amilton (Dk. 82 Kubilay Kanatsızkuş), John Mary (Dk. 46 Olawoyin)

Goller: Dk. 5 Benhur Keser, Dk. 71 Bolasie (Penaltıdan) (Çaykur Rizespor), Dk. 18 Gökcan Kaya, Dk. 25 Thuram, Dk. 45+1 Aosman (Pendikspor)

Kırmızı kart: Dk. 90+1 Emirhan Topçu (Çaykur Rizespor)

Sarı kartlar: Dk. 29 Azubuike, Dk. 90+3 Olawoyin (Çaykur Rizespor), Dk. 36 Görkem Bitin, Dk. 70 Hasan Hatipoğlu, Dk. 74 Regattin, Dk. 77 Aosman, Dk. 78 Hasan Kılıç, Dk. 82 Osman Özköylü (Teknik direktör), Dk. 88 Erhan Kara (Pendikspor)

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı