Biyografi

Lara Gut Behrami

Lara Gut Behrami 11 Şubat 2022 tarihinde Pekin 2022 bayanlar Alp disiplini Super-G Altın madalya’nın sahibi olmuştur. Ünlü kayak yarışçısı hakkında merak edilen soruların cevapları. Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

Hakkında Detaylı Bilgiler:

27 Nisan 1991 tarihinde dünyaya gelen Lara Behrami İsvçre asıllı kayak yarışçısıdır. İsviçre’nin Ticino Kantonu’ndaki Lugano ilçesinde bulunan Sorengo kentinde doğmuştur. Annesi masöz Gabrielle Almici, babası ise İsviçre asıllı Pauli Gut. Kardeşi de kendisi gibi olimpiyat sporcusu olan Ian Gut olimpiyat atlet yarışmacısı olarak yarışmalara katılmış bir isimdir.

Lara Gut ilk FIS yarışlarına Aralık 2006 tarihinde henüz 15 yaşında iken dahil olmuştur. Avusturya’da 2007 Alp Gençler Dünya Şampiyonasında yokuş aşağı gümüş madalya kazanmış aynı sene, tüm zamanların en genç ikinci şampiyonu olmuştur.

Başarılı sporcu ana dili haricinde İngilizce, İtalyanca, Almanca, Fransızca, İngilizce ve İspanyolca dillerini bilmektedir.

2008 Aralık Dünya kupası tarihinde Super g yarışı kazanan en genç kayakçı ünvanının sahibidir.

2018 yılının Temmuz ayında Arnavut asıllı İsviçre’li Milli futbolcu Valon Behrami ile evlenmiştir. Evlendikten sonra 2019 yılı sonrası tüm yarışmalarda Gut-Behrami soyadını kullanarak yarışmalara katılmıştır.

Boyu 1.60 cm, kilosu 58, burcu boğa, yaşı ise 2022 yılı itibariyle 30.

2022 Pekin Bayanlar Alp Disiplini yarışmasında podyumda zirveye çıkmış altın madalya almıştır. Yarışmada Avusturyalı Mirjam Puchner gümüş ve diğer İsviçre vatandaşı Michelle Gisin ise bronz madalya kazanmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı