Biyografi

Pogba Kimdir?

Dünyaca ünlü futbolcu yıldızlarından Pogba, 1993 yılında Fransa’da dünyaya gelmiştir. Aslen Gine asıllı futbolcu, merkez orta saha ve ön libero pozisyonlarında görev yapmaktadır. Dini inancı ilede sıkça gündeme gelen Pogba Müslüman’dır. Özellikle Umre’ye gittiği dönemde paylaştığı fotoğraflar ile uzun süre medyanın gündeminde kalmıştır.

Futbol kariyerine Fransa’nın US Torcy takımında adım atmış ardından 2007 yılında Lev Havre takımı ile profesyonel sözleşme imzalamıştır.

Gösterdiği başarılı performans ile dünya devi Manchester United takımının dikkatini çekmiş, 2009 yılında Manchester takımının U18 kadrosuna dahil olmuştur. 2012 yılında ise United A Takımına yükselmiş aynı sene Juventus takımına transfer olmuştur. Her sezon üstüne koyduğu performansı ile tekrar eski takımı Manchester United’a 2016 yılında 105 Milyon Euro bonservis ve 70 Milyon İmza bedeli karşılığında transfer olmuştur.

Fransa U16 Milli takımından itibaren tüm Milli kategorilerinde forma giyen Pogba 2018 yılı dünya kupası öncesine kadar Fransa A Milli takımında toplam 52 kez forma giymiş ve 9 gol atmıştır.

Bekar olan Pogba’nın sevgilisi ise Amerika’lı oyuncu Chantel Jeffries’dir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı