Süper Lig

“Kulüpler yeni kurala neden karşı çıkıyor, anlamıyorum”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Hatay’da açıklamalarda bulundu. Yabancı kuralı ile ilgili Özdemir, “TFF kararını verdi. Kulüplerimizin birçoğu neden itiraz etti, anlamadık. Kulüpler zaten geçen sezon 7.52 yabancı oyuncu oynatmış 11’de. Ben 8 oyuncuya neden karşı çıkıyorlar anlamıyorum. Tahkim Kurulu’nun kararını bekleyeceğiz. Tahkim Kurulu kulüpleri haklı görürse karar bozulabilir. Ancak kararı onarsa, kararlar devreye girecek. Kulüplerin altyapıya önem vermesi gerekiyor. Mali yapılar bozuluyor. Ben yabancı sınırının Türk futboluna yarar sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Özdemir’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Hatayspor’u canı gönülden tebrik ediyorum. Geçen sene finalde kaybetmişlerdi. Ama yılmadılar, takımlarını korudular ve bu sezon iyi bir sezon geçirip, 34 hafta sonunda şampiyon oldular. Artık gelecek sene 53 sene sonra onları Süper Lig’de izleyeceğiz. Tebrik ediyorum onları ve başarılarının da devamını diliyorum. İyi kadro kurmalarına, altyapıya örnek vermeleri gerekiyor. Bize programlarını anlattılar. 

“Tabii artık yeni sezonda yeni stadyumda oynayacaklar. Stadyum hazırlıkları sürüyor. Tahminimce sezona yetişecektir.” 

“Başakşehir’e kupasını Pazartesi günü yapılacak törenle vereceğiz. Başakşehir senelerdir uğraşıyor, sonunda meyvesini aldılar. Avrupa’da da yarışıyorlar. UEFA Avrupa Ligi’nde de iyi başarılar yakalayacaklarına inanıyorum. Şampiyonlar Ligi’nde d ebu performanslarını sürdürmelerini istiyorum. İyi takviyeler yaparlarsa daha da başarılı olacaklardır.”

“Süper Lig’de henüz sezon tamamlanmadı. Son hafta düşecekler ve Avrupa yarışı için takımlar belirlenecek. TFF 1. Lig play-off, TFF 2. ve 3 Lig play-off mücadeleleri var. Sonrasında planlama yapacağız. Ben seyircili oynanmasını isterim ama şu an tam kapasite oynanamayacapının farkındayız. Hedef, düşük kapasiteli olarak sezona başlamak olacak.”

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı