Biyografi

Kenan Sofuoğlu Kimdir?

1983 yılında Akyazı Adapazarı’nda dünyaya gelmiştir. Babası motor tamircisi İrfan Sofuoğlu’dur ailede 4 kardeşin 3. çocuğudur.

Doğma büyüme Sakarya’lı olan Kenan Sofuoğlu aslen kökeni Trabzon’a dayanmaktadır. Ancak bir kaç kuşaktır ailesi ve dedeleri Sakarya’dadır.


(adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).push({});
Babasının motora olan tutkusundan dolayı motor sporlara merak salmış ve abisi Sinan Sofuoğlunun bir yarışta sakatlanması ve yarışa onun yerine katılması ile bu motor sporları hayatına adım atmıştır.

17 yaşında iken babasının imzası ile yarışmaya katılmış olduğu bir yarışta abileri Sinan Sofuoğlu ve Bahattin Sofuoğlu ile birlikte yarışmaya katılmış ve yarışmayı 3 kardeş ilk 3.te bitirmişlerdir.

2012 senesinde Supersport Dünya Şampiyonluğu’nda sezonun bitimine 1 yarış kala şampiyonluğu elde eden Kenan Sofuoğlu abisi Sinan Sofuoğlunu 9 Mayıs 2008’de geçirdiği motosiklet kazası sonrası yitirmiştir.

2011 yılında beni ben yapan diye tanımladığı babasını’da yitirmiş, Bahattin Sofuoğlu abisinide 2002 yılında bir trafik kazasında kaybeden Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu 26 Temmuz 2015 yılında ise 4 aylık oğlu Hamza Sofuoğlunu beyin kanaması sonrası kaybetmiştir.


(adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).push({});

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı