Biyografi

Jean-Willy Ngoma

Jean-Willy Ngoma Beşiktaş takımında forma giyen Muleka‘nın menajeri olarak tanınmıştır. Hakkında merak edilenler. Kısaca futbol ve menajerlik kariyeri, hayatı ve biyografi bilgileri.

Jean-Willy Ngoma 29 Nisan 1990 tarihinde Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kinşasa’da dünyaya gelmiştir. Henüz Jean Willy 7 yaşındayken ailesi, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden ayrılarak Belçika Brüksel’e yerleşmiştir.

10 yaşında, Ngoma Boitsfort futbol kulübüne katılmış daha sonra, Diegem ve RSC Anderlecht’in genç takımlarında oynamıştır. Ancak profesyonel futbol oynamamış, ardından spor yönetimi üzerine kariyerine devam etmiştir.

Eski bir Belçika-Kongolu amatör futbolcudur. JW Consulting şirketinin kurucusu, özellikle uluslararası Kongolu Jackson Muleka’nın menajeri olarak tanınmaktadır.

2018 yılında Zahavi ile tanışmış ardından, Odion Ighalo’nun Manchester United’a transferinde rol üstlenmiştir. 2020 yılında o zamanlar Romanya D2’de oynayan bir kulüp olan CS Pandurii Targu Jiu’da işe alım direktörü olarak atanmıştır. Özellikle takıma Martin Remacle, Emmanuel Okeke, Joseph Oluwabusola ve hatta Steven-Rick Ruben Goma gibi isimleri getirerek dikkatleri üzerine çekmiştir.

Uluslararası Kongolu Jackson Muleka’nın Standard de Liège’den Kasımpaşa’ya kiraladığı ve Beşiktaş’a transfer olduğu süre boyunca da çalışmalarda bulunmuştur. 2022 yılında JW Consulting şirketini kurmuştur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı