Biyografi

Dan Millman Kimdir?

1946 yılında dünyaya gelen spor adamı, yazar, konuşmacı ve öğretim görevlisi Dan Millman Amerika Kaliforniya, Los Angeles’ta doğmuştur.

Joy Millman ile evlidir ve bu evliliğinden üç kızı vardır. Diane isminde bir kız kardeşi vardır.

Çok küçük yaşlarda modern dans, dövüş sanatları, trambolin, tumbling ve jimnastik gibi sporlarla tanışmıştır. Ayrıca John Marshall Lisesi’nde yılın sporcu öğrencisi seçilmiştir.

Lise boyuncu üst düzey müsabakalarda yer almış ABD Jimnastik Federasyonu trambolin dalında şampiyonluk kazanmıştır. Daha bir çok sportif faaliyetlerde birincilikler, şampiyonluklar yaşayan Dan Millman 1968 senesinde Psikoloji alanında lisans derecesi ile mezun olmuştur.

Aynı sene Stantford Üniversitesinde jimnastik direktörü olan Millman Amerika Olimpiyatçısı Stev Hug’a koçluk yapmış Stanford takımını çalıştırmıştır. Yine bu dönemde Aikido eğitimi almış, siyah kuşak sahibi olmuş, T’iac chi ve diğer dövüş spor sanatlarını incelemiştir.

1985 yılından itibaren tüm bu çalışmalarını ses, video ve kitap olarak hazırlayan Dan Millman bugüne kadar 29 dile çevrilmiş 17 kitaba imzasını atmıştır. İlk kitabı 2006 yılında Barışçıl Savaşçı Yolu ismi ile çıkmış ayrıca bu kitap aynı isim Barışçıl Savaşçı olarak sinemaya uyarlanmıştır.

Bugüne kadar yazmış olduğu kitaplar, Tüm Vücut Fitness, Huzurlu Savaşçının Yolu, Savaşçı Sporcu, Barışçıl Savaşçının Kutsal Yolculuğu, Huzurlu Savaşçının Sırrrı, Sıradan Bir An Yok, Kristal Kalesi Arayışı, Yaşamak İstediğiniz hayat, Ruhun Yasaları, Gündelik Aydınlanma, Beden Zihin Üstatlığı, Amaç Üzerine Yaşamak: Hayatın Zorlu Sorularına Düz Yanıtlar, Sokrates Yolculuğu, Huzurlu Savaşçı Bilgeliği, Grafik Roman, Hayatın Dört Amacı : Değişen Dünyada Anlam ve Yön Bulma, Yaratıcı Pusula ve Gizli Okul.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı