Biyografi

Hamza Akman

Hamza Akman Galatasaray takımında forma giymektedir. Genç futbolcu hakkında merak edilenler, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

Hakkında Detaylı Bilgiler:

Futbolcu olarak başarılı kariyerini sürdüren Hamza Akman doğma büyüme İstanbul’ludur. Baba tarafından ise aslen Bursa İnegöl nüfusuna kayıtlıdır. Tam ismi Hamza Yiğit Akman’dır. Futbol kariyerine Galatasaray takımı alt yapısına başlamıştır. Galatasaray U15, U16, U19 ve bir çok kategorisinde forma giymiş ve kaptanlık görevini üstlenmiştir.

Bugüne kadar Türkiye U18 Milli takım formasını 2, Türkiye U16 Milli takım formasını ise 11 kez giymiştir. Merkez orta saha oyuncusudur. Yüksek teknik kapasitesi, oyun zekası, hırslı ve mücadeleci kimliği ile sahada dikkatleri üzerine çekmektedir. Gelecek dönemde Türk futbolunun çok daha fazla adından söz ettirmesi beklenen isimleri arasında yer almaktadır.

Babası Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Ayhan Akman’dır. Annesi Gizem Akman’dır, bir de Efe isminde erkek kardeşi vardır.

Ayhan Akman kariyeri boyunca İnegölspor, Gaziantepspor, Beşiktaş ve Galatasaray takımlarında forma giymiştir. Ayrıca 22 kez Türkiye A Milli takım formasını giymiştir. Yine Türk futbolunun yetiştirdiği genç yeteneklerden birisi olan Ali Akman ile de kuzen’dir. Ali Akman ise Almanya’da E. Frankfurt takımında forma giymektedir.

Hamza Yiğit Akman 2022 yılında ilk kez Galatasaray A Takım formasını Galatasaray’ın “Barış için maç” sloganı ile savaştan zarar gören çocuklara yardım için Dinamo Kiev ile karşılaştığı maçta giymiştir. Maça sonradan Arda Turan’ın yerine dahil olmuştur. Maçın ardından instagram hesabından şu paylaşımı yapmıştır. “Bu büyük taraftarın önünde ilk maçıma çıktığım için çok mutluyum. Bana bu şansı veren,emeği geçen tüm hocalarıma teşekkür ediyorum.

Hamza Akman dışında maçta ayrıca Jankat Yılmaz, Emir Tintiş, Kaan Arslan, Zeki Mert Saki, Özgür Baran Aksaka ve Beknaz Almazbekov gibi genç futbolcularda forma giymiştir.

Resmi instagram hesabını @hamzaakman.18 ismi ile kullanmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı