Biyografi

Hacı Arap Yaman

Hacı Arap Yaman 2023 yılında Antalya’da düzenlenen Avrupa Bilardo Şampiyonası’nda altın madalya kazanmıştır. Hakkında merak edilenler, kısaca kariyeri, hayatı ve biyografi bilgileri.

Hacı Arap Yaman Milli Bilardocu. Dünya Artistik Bilardo Şampiyonu olmuş Türk bilardocu olan Yaman, eğitim hayatını doğup büyüdüğü memleketi Diyarbakır’da tamamlamıştır.

Hacı Arap Yaman Diyarbakır’lıdır. Aslen Diyarbakır İli, Bismil İlçesi nüfusuna kayıtlıdır.

Hacı Arap Yaman 58 yaşındadır. Doğum tarihi 4 Nisan 1965, doğum yeri Diyarbakır Bismil, burcu ise koç’tur.

Eğitim hayatı döneminde bir çok spor branşı ile ilgilenmiştir. İlerleyen süreçte bilardo ile ilgilenmeye başlamış, ardından profesyonel olarak bilarda kariyeri için Ankara’ya taşınmıştır.

Uzun süren eğitim, antrenman ve çalışmalar sonrasında bir çok başarının altına imzasını atmıştır. İlk sene Türkiye Genel Klasman’da 3. olmuştur.

İlk şampiyonluğunu ise ertesi sene Ankara 1. si olarak gerçekleştirmiş, ardından Milli Takım’a girmiş ve sayısız üç bant ve artistik bilardo şampiyonlukları kazanmıştır.

Belçika’da Schelle kentinde gerçekleştirilen Artistik Bilardo Dünya Şampiyonası finalinde İspanyol rakibi Xaiver Fonellosa’yu yenmiş ve dünya şampiyonu olmuştur. 2023 yılında ise Avrupa Bilardo Şampiyonası´nda Artistik Bilardo dalında mücadele etmiştir. Finalde Alman rakibi Heinrich Marwin´i 5 setlik mücadele sonunda 172-147 yenerek Avrupa Şampiyonu olmuştur. 38 sporcunun katıldığı mücadelenin çeyrek finalinde Fransız Jean Revechon’u, yarı finalde ise İspanyol Sergio Sanches´i mağlup etmiştir.

Günümüz itibariyle, bilardo turnuvalarına katılım sağlamakta, özel bilardo gösterileri de sunmaktadır. Türkiyenin başarılı isimlerinden Semih Saygıner‘de bilardo sporunda ülkemizin gururu olan isimlerden birisidir.

Arap Yaman’ın resmi instagram hesabı @haciarapyaman ‘dır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı