Süper Lig

Gol düellosunda kazanan çıkmadı

Süper Lig’in 23. haftasında Göztepe, sahasında Yeni Malatyaspor’u ağırladı.

Gürsel Aksel Stadyumu’nda, Turgut Doman’ın yönetiminde oynanan mücadelede kazanan çıkmadı.

Ev sahibi Göztepe, 13. dakikada golcüsü Ndiaye ile üstünlüğü yakaladı. Devre bitmeden Yeni Malatyaspor’un yeni transferi Steve Mallan, takımları soyunma odasına 1-1’lik beraberlikle taşıyacak golü kaydetti.

Dakikalar 73’ü gösterirken, İzmir ekibinin golcüsü Ndiaye bir kez daha sahne aldı. Bu golden 8 dakika sonra Ahmed Ildız, harika bir golle takımına bir puanı getirdi: 2-2

Ev sahibi Göztepe, puanını 26’ya çıkararak 11. sırada rakibini takip etmeyi sürdürürken, 29 puana ulaşan Yeni Malatyaspor ise 10. sırada kaldı.

Ünal Karaman ile galibiyet gelmedi

Göztepe, yeni teknik direktörü Ünal Karaman ile henüz galibiyet sevinci yaşayamadı.

İlk olarak Beşiktaş deplasmanında takımının başında sahaya çıkan tecrübeli teknik adam, takımı öne geçmesine rağmen sahadan eli boş dönmüştü. Geçtiğimiz hafta sonu Yukatel Denizlispor’a mağlup olan Göztepe, bugün de iki kez yakaladığı üstünlüğü koruyamadı ve galibiyet hasretini üç maça çıkardı.

Malatyaspor’da iki siftah

Yeni Malatyaspor’un yeni transferi Steve Mallan, takımıyla çıktığı ilk maçında gol sevinci yaşamayı başardı. Orta sahanın önemli isimlerinden Ahmed Ildız da, Göztepe ağlarına attığı golle bu sezon ilk kez fileleri havalandırmış oldu.

İlk yarının önemli anları

Süper Lig’in 23. haftasında Göztepe-Yeni Malatyaspor maçının ilk yarısı, 1-1 tamamlandı.

GOL: Karşılaşmanın 13. dakikasında Göztepe öne geçti. Gelişen hızlı atakta Soner Aydoğdu’nun güzel pasıyla sol çapraz pozisyonda ceza sahasına girerken topla buluşan Cherif Ndiaye’nin yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0

37. dakikada Cherif Ndiaye’nin düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu kullanan Tripic’in şutunda, kaleci Abdulsamed Damlu son anda topu kornere çeldi.

GOL: 39. dakikada Yeni Malatyaspor beraberliği sağladı. Tetteh’in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Mallan’ın şutunda, kaleci İrfan Can Eğribayat’ın kurtardığı meşin yuvarlak aynı oyuncuya döndü. Mallan’ın bir kez daha kaleye gönderdiği top ağlarla buluştu: 1-1.

41. dakikada Soner Aydoğdu’nun pasıyla ceza sahası içi sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Diabate’nin şutunda, meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.

İlk 45 dakikalık bölüm, 1-1 sona erdi. 

İkinci yarının önemli anları

54. dakikada etkili gelişen Yeni Malatyaspor atağında Tetteh vuruşunu yaptı, top İrfan Can’ın da temasıyla direkten döndü.

72. dakikada Berkan’ın ceza sahasına yaptığı ortaya Jahovic ve Zulj yükseldi ancak her iki oyuncu da gol vuruşunu yapmayı başaramadı.

GOL: 73. dakikada Halil’in ortasında arka direkte topla buluşan Ndiaye, bir kez daha topu ağlara göndererek takımını 2-1’lik üstünlüğe taşıdı.

GOL: 81. dakikada ceza yayında topla buluşan Ahmed Ildız, harika bir plase ile skorda eşitliği sağladı: 2-2

90+2. dakikada Zulj, ceza yayında sırtı dönük aldığı topla dönüşünü yaptı ve kaleyi gördü, konuk ekibin file bekçisi Abdulsamed topu güçlükle de olsa çelmeyi başardı.

Kalan sürede başka gol olmadı ve karşılaşma, 2-2’lik beraberlikle noktalandı.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı