Beşiktaş

Fransa’dan flaş iddia! Beşiktaş Cengiz Ünder’i kiralamak istiyor

Ajans Beşiktaş – Son dönemde kanat transferi için atağa kalkan Beşiktaş’ta sürpriz bir isim gündeme geldi: Cengiz Ünder…

Fransız ekibi Marsilya’da forma giyen lejyoner için siyah beyazlı kulübün devreye gireceği iddia edildi. Haberin kaynağını ise Fransız basını oluşturdu…

Buna göre Beşiktaş’ın 25 yaşındaki futbolcuyla ilgilendiği ve devre arasında kulübüyle masaya oturacağı öne sürüldü. Haberde siyah beyazlıların sağ kanat oyuncusunu satın alma opsiyonlu kiralamak istediğinin altı çizildi. Hatta Beşiktaş’ın Cengiz’le ilk temaslara bile başladığına vurgu yapıldı.

‘YENİ BIR ÇIKIŞ İÇİN ŞANS OLUR’

Bu sezon Marsilya’da sadece 7 maçta ilk 11 oynayan ve forma şansı bulmakta zorlanan Cengiz için Beşiktaş’ın doğru bir adres olabileceği yorumu yapıldı. 

Haberde “Türk yıldız, ülkesine geri dönebilir. Türkiye’nin lomomotif takımlarından Beşiktaş’ın ona ilgisi çok fazla. Bu Cengiz için yeni bir çıkış şansı olabilir. İlerleyen günler bu transfer operasyonu için hiç sürpriz olmaz” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca Cengiz’in geçen sezonki formunun çok gerisinde kaldığına da vurgu yapıldı. 

Cengiz kulüp kariyerinde toplam 275 resmi maçta forma giyip 52 gol, 38 asist üretti. Piyasa değeri 17 milyon euro civarında.

KENDİSİ DE AYRILMAK İSTİYOR

Galatasaray’ın eski teknik direktörlerinden Igor Tudor’un Marsilya’nın başına geçmesinden sonra çok fazla forma şansı bulamayan milli oyuncumuz Cengiz Ünder’in de Fransız ekibi Marsilya’da kalmak istemediği belirtildi. Oyuncunun menajerine bunu ilettiği kaydedildi.

GEÇEN SEZONUN GERİSİNDE

Geçen sezon Marsilya formasıyla 37’si ilk 11’de olak üzere 47 maça çıkıp 13 gol, 5 asist üreten Cengiz Ünder bu sezon ise ligde 14 karşılaşmada görev yaptı.

Sadece 561 dakika sahada kalan yıldız futbolcu gol atamadı, 1 asist kaydetti.

GÜNEŞ GİBİ DOĞAR

Cengiz Ünder’in kariyeri düşüşte gibi gözükebilir ama daha 25 yaşında olduğu unutulmasın. Halen gelişime açık ve genç yaşına rağmen hayli tecrübeli. Bu ivmeyi yeniden tersine çevirmesi için de Beşiktaş büyük bir fırsat olabilir. Şenol Güneş’in yerli oyunculara önem verdiğini, pek çok ismi yeniden parlattığını biliyoruz. Cengiz de Beşiktaş için fırsat olacaktır. Toplu ve topsuz oyundaki yetenekleriyle ön alana kalite getirir. Kısacası bu birliktelik gerçekleşirse her iki taraf da kazanır. (Cem Altıparmak – FotoMaç)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı