Futbol

Devler Ligi inanılmaz döndü: Unutulmaz 4 maç

Şampiyonlar Ligi’nde en son, 1995-96 sezonunda Marcelo Lippi’nin Juventus’u ve Louis Van Gaal’in Ajax’ının Nantes ve Panathinaikos’u elemesinin ardından ilk kez İngiliz veya İspanyol bir takım yarı finallerde yok. 

Portekiz’de oynanan çeyrek finallerdeki sürpriz sonuçların ardından iki Almanya, iki de Fransa ekibi final için mücadele edecek. 

Yarı finallerde Bayern Münih, Çarşamba günü Lyon ile karşı karşıya gelecek, PSG ile Leipzig ise Salı günü karşılaşacaklar. 

PSG son saniyede kazandı 

Şampiyonlar Ligi’nin yeni formatındaki ilk maçı, PSG ile Atalanta arasında oynandı, tek maçlı eleme usülüne göre gerçekleşen mücadelelerin ilkinde Atalanta öne geçti, PSG Neymar ile bir çok fırsat harcadı ancak pes etmedi. 

90 ve 90+3’de iki gol bulan PSG, turu geçen taraf oldu. 

Leipzig kurulduktan 11 yıl sonra Şampiyonlar Ligi yarı finalinde 

Bir diğer sürpriz sonucu ise RB Leipzig aldı. 33 yaşındaki Julian Nagelsmann yönetimindeki Alman ekip, Atletico Madrid’e geçit vermedi. Yine son dakikarda, 88’de Tyler Adams’tan gelen gol, Leipzig’e yarı finali getirdi. 

Bayern Münih fırtınası

Bayern Münih, sadece sezonun değil tarihin en büyük galibiyetlerinden birini yine koronavirüs sürecinde oynanan Şampiyonlar Ligi döneminde aldı. 

Barcelona, Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez 6 farklı mağlup olurken, bu sonucun başka bir etkisi de var: 2005-2006 yılından sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi yarı final aşamasında Messi veya Ronaldo olmayacak. 

Son sürpriz Lyon’dan

Büyük heyecana sahne olan 3 maçın ardından oynanan Lyon-City mücadelesi de nefesleri kesti. Genel görüşün aksine, Lyon 2019 Premier Lig şampiyonu rakibini elemeyi başardı. 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı