Futbol

Jesus’un yıldızını parlattığı futbolcular

68 yaşındaki çalıştırıcı, özellikle de Benfica ve Sporting yıllarında, altyapıdan çıkan ya da düşük bonservis bedelleriyle kadroya katılan oyunculardan verim aldı.

Jesus’un parlattığı isimler, önemli bonservis bedelleriyle Avrupa’nın büyük kulüplerine transfer olmayı başardı.

Benfica’da 2010/2011 sezonunun yaz transfer döneminde 3 futbolcu, dev kulüplerin yolunu tuttu.

Angel Di Maria, 33 milyon avro bedelle Real Madrid’e giderken, David Luiz ve Ramires de toplam 47 milyon avroluk ücretle Chelsea’ye transfer oldu.

Bir sezon sonraysa Fabio Coentrao, 30 milyon avro karşılığında Real Madrid’in yolunu tuttu.

Jesus’un Benfica günlerinde yıldızını parlattığı oyuncular bunlarla sınırlı değildi.

2012/13 sezonunun yaz transfer döneminde Axel Witsel 40 milyon avroya Zenit’e giderken, Javi Garcia’nın da 20 milyon avro bedelle Manchester City’e transferi gerçekleşti.

Bir sezon sonrasının öne çıkan ismiyse Nemanja Matic oldu. Sırp orta saha, 25 milyonluk bonservis bedeliyle Jose Mourinho’nun Chelsea’sine katıldı.

2014/2015 sezonun başında da Benfica yönetimi, Jesus’un ekibinden kilit oyuncuları Avrupa’nın farklı takımlarına satmayı başardı.

Jan Oblak, hala daha kalesini koruduğu Atletico Madrid’de 16 milyon avroya transfer oldu.

O sezon takımdan ayrılan diğer oyuncular ise 25’er milyon avro karşılığında Enzo Perez ve Lazar Markovic oldu.

Jesus, 2015/16 sezonunun başında Benfica’dan ayrılsa da 2014/15 sezonun kadrosundan bazı isimler farklı takımlara transfer olmayı başardı.

Rodrigo 30, Andre Gomes ise 20 milyon avroya Valencia’nın yolunu tuttu.

Daha sonra büyük tartışmalar eşliğinde Benfica’nın ezeli rakibi Sporting’in başına gelen Jorge Jesus, yeşil beyazlı takımda da elindeki futbolcuları Avrupa’nın önemli kulüplerine göndermeyi başardı.

2016/17 sezonu yaz transfer döneminde 41 milyon avroya Inter giden Joao Mario’nun yanı sıra bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Islam Slimani de 31 milyon avro bedelle Premier Lig’in yolunu tuttu.

Bir sonraki sezon Adrien Silva Leicester City’e, 2018/19 sezonu yaz transfer dönemindeyse Gelson Martins, Rui Patricio ve William Carvalho da farklı takımlara gitti.

Jesus’un takımlarında parlayan tüm bu yıldızlara bakıldığındaysa akıllara tek bir soru geliyor…

Tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe kadrosundaki isimlerin değerini artırabilecek mi?

Yakın zamanda Elif Elmas, Kim min Jae, Vedat Muriqi gibi isimleri önemli bonservis bedellerine gönderen sarı lacivertli ekipteki önemli hedeflerden biri de Jesus önderliğinde potansiyel yıldızları parlatabilmek.

Özellikle de Altay Bayındır, Attila Szalai, Miguel Crespo, İsmail Yüksek, Ferdi Kadıoğlu, Osayi Samuel, Arda Güler, Diego Rossi ve Emre Mor; yüksek bonservis bedeliyle farklı kulüplere transfer olabilecek futbolcular arasında yer alıyor.

Bakalım bu isimler de acaba değer kazanarak Avrupa’nın gözde futbolcuları haline gelebilecek mi?

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı