Süper Lig

Cenk Tosun’dan “Süper” açılış

Beşiktaş, yoğun kar yağışı altında oynanan mücadelede Gençlerbirliği’ni 3-0 mağlup etmeyi başardı.

Karşılaşmada, oyuna 62. dakikada dahil olan Cenk Tosun, 3 sezonluk aranın ardından bir lig maçında siyah-beyazlı formayla boy gösterdi. Tecrübeli futbolcu, 89 ve 90+4. dakikalarda attığı gollerle, takımının galibiyetine önemli oranda katkı sağladı.

Cenk Tosun bu gollerle, siyah-beyazlı formayla ikinci döneminde ilk lig maçını boş geçmemiş oldu. Milli futbolcu, Beşiktaş’ta geçmiş sezonlarda çıktığı açılış maçlarının hiçbirini boş geçmemişti.

Mersin İdman Yurdu’na 4 gol

Beşiktaş ile kariyerinin ilk lig maçına 2014-2015 sezonunda, Mersin deplasmanında çıkan Cenk Tosun, attığı golle takımına üç puanı kazandıran isim olmayı başarmıştı. Bir yıl sonra, Şenol Güneş’in yönetimi altında yine sezonu Mersin’de açan Kartal, Cenk Tosun’un “hat-trick” yaptığı mücadeleyi 5-2’lik skorla kazanmıştı.

Akdeniz takımlarının filelerini sarstı

2016-2017 sezonunun açılış maçında Alanyaspor ile karşılaşan Beşiktaş, sahadan 4-1’lik zaferle ayrılırken, golcüsü Cenk Tosun da mücadeleyi 2 gol, 1 asistlik performansıyla noktalamayı başarmıştı. 

Bir sezon sonra, ilk lig maçında bir başka Akdeniz temsilcisi Antalyaspor’u ağırlayan Kartal, Cenk’in de bir kez fileleri havalandırdığı müsabakayı 2-0’lık skorla kazanmayı başarmıştı.

Vedası golle oldu

Siyah-beyazlı ekipte ilk döneminin son maçına, o dönemki ismiyle Osmanlıspor karşısında çıkan yıldız golcü, takımının 3. golünü attıktan sonra oyundan alınmış ve taraftarlarına veda etmişti. Hafta arasında İttifak Holding Konyaspor maçıyla birlikte yeniden Beşiktaş formasına kavuşan Cenk Tosun, oyuna sonradan dahil olduğu Gençlerbirliği mücadelesinde attığı gollerle, kulüp adına çıktığı 144. maçında 66. kez fileleri havalandırmış oldu.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı