Biyografi

Buğrahan Tuncer

Buğrahan Tuncer Anadolu Efes takımında basketbol kariyerini sürdürmektedir. Güzel oyuncu ile birlikteliğiyle de sık sık gündeme gelmektedir. Peki kimdir? aslen nereli? boyu, kilosu kaç? kaç yaşında? hangi takımlarda forma giydi? Basketbol kariyeri, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

1993 yılının Mart ayında dünyaya gelen Milli basketbolcu İstanbul doğumludur. Boyu 1.93 cm, kilosu 90, burcu ise koç’dur. Resmi instagram hesabını @bugrahantuncer olarak kullanmakta, günümüz itibariyle 41bin civarında takipçisi bulunuyor. Son dönemde ise özel hayatı ile de sık sık gündeme gelen yakışıklı basketbolcunun sevgilisi Eda Ece’dir. Eda Ece rol aldığı diziler ile dikkatleri üzerine çeken ünlü bir oyuncudur.

Basketbol kariyeri:

Profesyonel basketbol kariyerine 2009 – 2010 sezonunda Beşiktaş takımı ile başlamıştır. 2011 ‘de Aliağa Petkim’e transfer olmuştur. Ardından Mersin Büyükşehir Belediye, Eskişehir Basket ve Best Balıkesir takımlarında forma giymiştir. Buğrahan Tuncer 2016-17 sezonunda Eskişehir Basket’e geri dönmüş 2 sezon oynadıktan sonra 2018-19 sezonunda Anadolu Efes takımına transfer olmuştur.

2011 yılında Polonya’nın Wroclaw kentinde düzenlenen U18 Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan Genç Milli Takım kadrosunda yer almıştır.

2016-17 sezonunda Eskişehir Basket forması ile 1. Lig ve Federasyon Kupası şampiyonluğu kazanmıştır.

2018 yılında BSL All Star karşılaşmasında görev yapmıştır.

2018-19 sezonunda Anadolu Efes takımı ile Basketbol Süper Ligi şampiyonluğu. Cumhurbaşkanlığı Kupası sevinci ve Euroleague 2.liği yaşamıştır.

2019-20 sezonu başında yine Anadolu Efes takımı ile 2. Cumhurbaşkanlığı Kupası sevinci yaşamıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı