Biyografi

Simin Bıçakcıoğlu

Simin Bıçakcıoğlu hakkında merak edilenler. Aslen nereli? kaç yaşında? eğitimi, kariyeri, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

İş adamı bir baba ve bankacı bir annenin kızı olarak 1989 yılında dünyaya gelmiştir. Koç Üniversitesi İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat bölümü mezunu sporcu bir çok spor dalı ile ilgilenmiştir. Özellikle okçuluk, binicilik ve voleybol ilgi alanına girmektedir. 18 yaşında iken otomobil sporları kariyerine Safari Motorsports eğitimi ile başlamıştır.

2008-2009 sezonlarında Honda Type-R ile pist yarışlarına katıldı. 2010 sezonunda grup N Fiat Palio ile rallikros ve tırmanma yarışlarına katılarak tecrübesini arttıran Simin, 2011 sezonunda Ford Fiesta ST direksiyonuna geçti ve Neo Motorspor adına Türkiye Ralli Şampiyonası takip etti. Sezon sonunda İstanbul Ralli Kupası’nda ise hem Sınıf 5, hem de Kadın Pilotlar Birincisi olarak 2012 sezonuna hazır olduğunun sinyallerini verdi.

2012 sezonunda Pegasus Racing adına Afşin Baydar co-pilotluğunda Fiat Punto S1600 ile Türkiye Ralli Şampiyonası’nı takip eden başarılı pilot, sezonun bitimine 1 yarış kala Türkiye Ralli Kadın Pilotlar ve Sınıf 5 birinciliklerini ilan etti.

Türkiye’deki eğitim programları haricinde İtalya’da Vittorio Caneva Rally School, Norveç’te John Haugland Winter Rally School‘a giden Bıçakcıoğlu, 2013 sezonunda yine Afşin Baydar co-pilotluğunda Neo Motorspor adına Mitsubishi Lancer EVO 8 ile Türkiye Ralli Şampiyonası’nı takip etti ve sezonu bir kez daha Kadın Pilotlar Birincisi olarak tamamladı.

2014 sezonunda Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Simin, Gürkal Menderes co-pilotluğunda Mitsubishi Lancer EVO IX ile yine Türkiye Ralli Şampiyonası Kadın Pilotlar Birinciliğini ve Genç Pilotlar Üçüncülüğünü kazandı. 2015 sezonunda Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde Avrupa Ralli Şampiyonası kapsamındaki bazı yarışlara da katılmayı planlayan Simin, Gürkal Menderes co-pilotluğunda Mitsubishi Lancer EVO IX ile Neo Motorspor takımında mücadele ediyor. Simin Bıçakcıoğlu’nun doğum yeri ve aslen nereli bilgisine henüz ulaşılamamıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı