Biyografi

Bilgin Defterli Kimdir?

10 yıl boyuncu Türkiye Bayan Futbol Milli Takımın kaptanlığını üstlenen Bilgin Defterli 2016 yılında kariyerinin zirvesinde iken futbol yaşantısını noktalamıştır.

Futbol kariyerinin öncesinde 5 yıl atletizm ile uğraşan Bilgin Defterli 5 kez 1.lik ve 2 kez 2.lik madalyasının sahibi olmuştur.

Futbol yaşantısına Dinarsuspor alt yapısı ile adım atmış ardından A Takım kadrosuna dahil olmuştur. 6 yıl Dinarsu takımının formasını giymiş, 1997 senesine kadar 4 kez 1. lig şampiyonluğu yaşamıştır.

Ardından 2. lig ekiplerinden Feriköy, Delta Mobilyaspor, Yalıspor, Kuzeyspor, Hatay Sanayispor’da forma giymiştir. 2004 yılında ise yurt dışından gelen teklifleri değerlendirmiş ve Almanya Kadınlar Bundesliga ekiplerinden FSV Frankfurt takımına transfer olmuştur. Sonrasında Almanya’da futbol yaşantısını sürdüren Defterli Brauweiler Pulheim kadrosuna dahil olmuş, Köln, Alemannia Aachen v FC Köln takımlarında forma giymiştir.

Türkiye Milli takım formasını toplam 59 kez giymiş ve 20 gol atmıştır.

1980 yılının Kasım ayında İstanbul’da dünyaya gelen Bilgin Defterli baba tarafından aslen Erzurum’ludur. 4 kız, 2 erkek kardeşin en küçüğü’dür.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı