Biyografi

Berke Büyüktuncel

Berke Büyüktuncel NCAA’in yolunu tutarken UCLA ile anlaştı. Hakkında ise bir çok sorunun cevabı merak konusudur. Kısaca kariyeri, hayatı ve biyografi bilgileri.

Hakkında Detaylı Bilgiler:

Berke Büyüktuncel Milli Basketbolcu. 2022 sezonunda TOFAŞ forması ile Basketbol Süper Ligi ve Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde forma giymiştir. 2023 sezonunda ise NCAA’in yolunu tutarken UCLA ile anlaştığı duyurulmuştur.

Berke Büyüktuncel aslen Bursa doğumludur.

Berke Büyüktuncel 2.06 boyunda ve 100 kilo ağırlığındadır.

Berke Büyüktuncel 18 yaşındadır. Doğum tarihi 2 Eylül 2004, burcu ise başaktır.

Henüz 7 yaşındayken, basketbol oynayan amcasınında etkisi ile baskebola başlamıştır. 1. sınıfta uzun boyu nedeniyle okul takımında kendisinden yaş olarak büyük olanlarla basketbol oynamıştır. 12 yaşında Tofaş alt yapısına dahil olmuş, ilerleyen süreçte A Takıma yükselerek profesyonel olarak kariyerine devam etmiştir.

Bir röportaj’da sık sık Toni Kukoč ve Nemanja Bjelica’nın kasetlerini izlediğini ve onları örnek aldığını dile getirmiştir.

Genç basketbolcu, 2023 yılında Macaristan’ın Debrecen şehrinde düzenlenen FIBA U-19 Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmiştir. Turnuva’da 11.4 sayı, 8.3 ribaund, 3.7 asist, 1.3 top çalma ve 1.6 blok ortalaması ile oynamış, Türkiye’nin bronz madalya kazanmasına liderlik etmiştir. Turnuva’da 3 Temmuz 2023 tarihinde turnuvanın En İyi Beşi’ne seçilen isim olmuştur.

Resmi instagram hesabı @berkebuyuktuncel ‘dir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı