Biyografi

Behrami Kimdir?

1985 yılında dünyaya gelen İsviçre Milli takımının futbolcusu Valon Behrami Kosova asıllıdır. Kosova’nın Mitroviça şehrinde doğmuş, daha sonra ailesi ile birlikte İsviçre’ye yerleşmiştir. Koç burcudur.

2000 yılında Chiasso takımı alt yapısında futbola başlamış ardından, Team Ticino U18, FC LUgano alt yapılarında forma giymiştir. 2003 yılında bonservissiz olarak İtalya takımı Genoa’ya transfer olmuş ve profesyonel sözleşme imzalamıştır. Ardından bir sezon Verona takımında kiralık olarak forma giyen Behrami sırasıyla, Genoa, Lazio, West Ham, Fiorentina, Napoli, Hamburg, Watford takımlarında forma giymiş, 2017 yılında 2.5 Milyon Euro imza bedeli karşılığında Udinese takımında transfer olmuştur.

Milli takım tercihini İsviçre’den yana kullanmıştır. 8 Ekim 2005 tarihinde Milli takım kadrosuna dahil olmuş, 2018 dünya kupası öncesine kadar toplam 80 kez forma giymiş ve 2 gol atmıştır. Orta saha ve Ön Libero mevkiilerinde görev alan Behrami, Elena Bonzanni ile evlidir ve bu evliliğinden Sofia isminde bir kızı vardır.

2018 yılı Haziran ayı itibariyle güncel piyasa değeri’nin 1 Milyon Euro olduğu belirtilmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı