Süper Lig

“Avrupa kupalarını hedefliyoruz”

Altay’da çok farklı duygular içinde olduğunu dile getien Mustafa Denizli, “Uzun yıllar sonra Altay tekrar hak ettiği yerde, Altay’ın yanında bizim büyüklüğümüzün sözü olmaz” dedi. 

Tecrübeli çalıştırıcı hedeflerinin ise Avrupa kupaları olduğunu ve üst sıralardaki takımlarla olan puan farkını kapatacaklarını vurguladı. 

“Biz, Süper Lig’in bütçesi en düşük olan takımıyız ama bu bizim için bir bahane değil büyük düşünen takımlar için mali yöndeki bütçeler senin değerini ortaya koymaz. Biz Altay olarak bunu düşünerek hareket ediyoruz. Hedefi sezon başında koyduk. Şu kadroyla biz Avrupa kupalarını hedefliyoruz hala o grupla aramızda ciddi bir puan farkı yok. 4 puanlık, 5 puanlık farklar çok önemli değildir. Bunların hepsini kapatacağız”

Süper Lig’deki şampiyonluk yarışına da değinen Denizli “Trabzonspor bu çizgisini devam ettirirse 24. veya 25. haftada ligi bitirir” dedi. 

Denizli yabancı sınırıyla ilgili de “Yabancı sınırı koyduğunuz zaman futbolcu çıkacak diye beklemeyin. Altyapıdan gelen gencin varsa önünün kesilmesi mümkün değil” şeklinde konuştu. 

Galatasaray’ın Neuchatel zaferinin 33’üncü yıl dönümüne de değinen deneyimli çalıştırıcı, ”bu başarı tüm Türkiye’nin başarısıydı” dedi.

 “Kasım ayının 9’u sadece Galatasaray için değil Türk futbol tarihi için çok önemli bir gündür. 33 yıl önce bugün yaşanan Neuchatel zaferini hiç unutmuyorum. Etiler’den Taksim’e müthiş bir kalabalık grup, yürüyüş düzeledi. O gün, Türkiye’nin günüydü. Hangi takımın taraftarı olursa olsun, insanlar o mutluluğu yaşadı. Hayatımın en mutlu günlerinden biriydi. Buna bir Galatasaray zaferi olarak bakmak dar bir açı olur. Bu başarı tüm Türkiye’nin başarısıydı.”

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı