Biyografi

Atakan Üner

Atakan Üner hakkında merak edilen futbol kariyeri. Peki aslen nereli? boyu, kilosu kaç? kaç yaşında? burcu nedir? hangi takımlarda forma giydi? kısaca futbol kariyeri, hayatı ve biyografi bilgileri.

2008 yılında doğup büyüdüğü memleketinin takımı Yukatel Denizlispor alt yapısında futbol kariyerine başlamış ve ilk orada filiz lisansı çıkarılmıştır. 21 Ekim 2015 tarihinde ise Yukatel Denizlispor forması ile profesyonel futbol kariyeri başlamıştır. 2017 sezonunda 1 sezon Sarayköy 1926 Futbol Kulübü’nde forma giymiş tekrar Denizlispor takımına dönmüştür. 2018 yılında Denizlispor takımı ile lisansı fesih edilmiş Altınordu takımına transferi gerçekleşmiştir. Günümüzde Altınordu forması giyen genç futbolcu için Altınordu futbol kulübü Denizlispor takımına 375 Bin TL yetiştirme bedeli ödemiştir.

2018 yılında Altınordu, Denizlispor maçında Altınordu takımında forma giymiş ve ilk golü Üner atmıştır. Golün ardından Denizlispor takımı trübünleri önünde abartılı bir sevinç gösterisinde bulunduğu gerekçesi ile kendisine, Altınordu yönetimi tarafından 3 maç ceza verilmiştir.

Başarılı performansı ile her geçen gün büyük kulüplerin transfer listesine girmektedir. En son A Milli futbol takımımızın oyuncularından, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı‘nın forma giydiği Fransız Kulübü Lille’in Üner için transfer girişimlerinde bulunduğu belirtilmiştir.

Çok yönlü bir oyuncu olan Üner, sağ ve sol kanat, ayrıca forvet ve merkez orta sahada da görev yapabilme yeteneğine sahiptir.

Türkiye U21 – (5 maç)
Türkiye U19 –
Türkiye U18 – 2 maç)
Türkiye U16 – (3 maç)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı