Biyografi

Zlatan İbrahimovic Kimdir?

1995 yılında İsveç Malmö’de dünyaya gelen dünya yıldızı Zlatan İbrahimovic kısaca İbra Bosna Hersek asıllıdır. Malmö’de çocukluk yıllarının geçtiği dönemde Arsenal menajeri Arsen Wenger tarafından fark edilmiş ve Malmö takımında transfer edilmek istenmiştir. Ancak Malmö takımı bu transfer’e sıcak bakmamış ve İbrahimoviç’i bırakmamıştır.

Zlatan İbrahimovic 2001 yılında ise kendisini dahada geliştirmiş olduğu dönemde 7.8 Milyon Euro karşılığında Ajax takımına transfer olmuştur. Uzun yıllar Ajax forması ile bir çok başarıya imza atmış ardından 19 Milyon Euro transfer bedeli ile Juventus takımına, ardından İnter, Milan, Barcelona, Paris Saint German ve Manchester United formalarını giymiştir.

Bugüne kadar İsveç A Milli takım formasını 116 kez giyen İbrahimoviç toplam 62 gol atmıştır.

İki öz ve üç üvey kardeşi bulunan İbra uzun yıllardır Helena Seger ile birliktedir. Bu birliktelikten 2006 doğumlu Maximilian ve 2008 doğumlu Vincent isimlerinde iki oğlu vardır. 17 yaşında iken tekvando sporunda siyah kuşak alan Zlatan İbrahimovic ana dili İsveççe gibi Hırvatça, Boşnakça, İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı