Süper Lig

Zirve yarışında kritik maç

Premier Lig’de sezonun son bölümüne girilirken şampiyonluk mücadelesi 3 takımla devam ediyor.

Son 3 sezonun şampiyonu Manchester City, ilk sıranın 1 puan gerisinde yer alırken zorlu mücadelede bugün lider Arsenal’i konuk edecek.

Arsenal, sahadan 3 puanla ayrılıp liderliğini sürdürmek isterken olası puan kaybından liderlik el değiştirebilir.

Mikel Arteta’nın ekibi, Manchester City’ye yenilmesi halinde liderliği kaybedecek. Arsenal, rakibiyle berabere kalması durumunda ise Liverpool’un Brighton karşısında alacağı sonucu bekleyecek.

Manchester City ise yenilmezlik serisini sürdürüp şampiyonluk yolunda hata yapmak istemiyor. Manchester City’nin kazanması ve Liverpool’un puan kaybetmesi halinde Pep Guardiola’nın ekibi liderlik koltuğuna oturacak.

Manchester City’de bugün 3 isim forma giyemeyecek. Sakatlığı devam eden Ederson’la birlikte İngiltere Milli Takımı’nda sakatlanan John Stones ve Kyle Walker bugün karşılaşmada yer almayacak.

Arsenal’da ise David Raya takıma dönerken teknik direktör Mikel Arteta, Gabriel, Bukayo Saka, Gabriel Martinelli’nin forma giyebilecek durumda olduğunu söyledi.

Manchester City, Premier Lig’de 2016’da evinde oynadığı ve 2-2’lik eşitlikle sona eren maçtan bu yana rakibine karşı iç sahada oynadığı tüm maçları kazandı.

Geçtiğimiz ekim ayında Arsenal’ın ev sahipliğinde oynanan maçta rakibini mağlup eden Mikel Arteta’nın öğrencileri, Manchester City’nin 12 maçlık galibiyet serisini bitirdi.

Arsenal, bugün kazanması halinde 2007-08 sezonundan bu yana ilk kez aynı sezonda Manchester City’yi ligde iki kez yenmiş olacak.

Kevin De Bruyne, bugün forma giymesi ve 2 gol atması halinde Manchester City kariyerinde 100 gole ulaşacak.

Manchester City, Etihad Stadyumu’nda oynadığı son 57 maçın tamamında ağları havalandırdı.

Arsenal, 2024’te Premier Lig’de oynadığı tüm maçları kazanırken bu 8 karşılaşmada 33 gol atıp 4 gol yedi. Kuzey Londra ekibi, bugün de kazanması halinde namağlup tamamladığı 2003-04 sezonundan sonra ilk kez 9 maçlık seri yakalayacak.

Kai Havertz, bugün Manchester City ağlarını havalandırırsa Thierry Henry’den (1999-00) sonra Arsenal formasıyla ilk sezonunda ligde arka arkaya 5 gol atan ilk oyuncu olacak.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı