Süper Lig

Zeki Çelik: EURO 2024’e katılmak istiyoruz

Zeki Çelik, milli takımın Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirdiği antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

????Zeki Çelik: Avrupa Şampiyonası’na katılmak istiyoruz. Grup da bizim için gayet uygun bir grup. pic.twitter.com/Cv4Z5fuLw0

“Deplasmanda kesinlikle 3 puan almamız gerekiyor”

İtalyan ekibi Roma’da forma giyen Zeki Çelik de Letonya ve Galler karşılaşmalarının öneminin altını çizerek, “Kesinlikle EURO 2024’e katılmak istiyoruz. Çünkü bunun için gerekli güce ve tecrübeye sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bulunduğumuz grup da bize uygun diye düşünüyorum. Önümüzdeki Letonya maçı çok kritik. Deplasmanda kesinlikle 3 puan almamız gerekiyor. Daha sonrasında Samsun’da oynayacağımız Galler maçını kazanmak istiyoruz. Avrupa Şampiyonası’na katılacağımıza yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Zeki, EURO 2020’de Galler’e kaybettikleri karşılaşmanın hatırlatılması üzerine ise, “Takımımız o günden sonra değişti. Bu durum Galler takımı için de geçerli. Kadrosundaki oyuncular genellikle İngiltere’de forma giyiyor. Bu maçın analizini de ona göre yapacağız. Maç maç düşünmek istiyoruz. Bu yüzden şu anda tüm dikkatimizi Letonya maçına vermek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Milli futbolcu, sağ bekteki forma rekabeti hakkında ise, “Milli takımımızda çok kaliteli savunma oyuncuları var. Ferdi de bunlardan bir tanesi. Bu sene oldukça iyi bir performans sergilediğini düşünüyorum. Sol tarafta ve görev verildiğinde diğer bölgelerde de elinden gelenin hepsini yaptı diyebilirim. Bu durum milli takım içinde olumlu tabii ki. Rekabet ortamının olması her zaman iyiye işarettir. Bizler de elimizden gelenin en iyisini yapıp milli forma için yararlı olmaya çalışacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Takımı Roma’nın UEFA Avrupa Ligi’ni finalde kaybetmesinden dolayı üzgün olduğunu aktaran Zeki, “UEFA Avrupa Ligi’ni kaybettiğimiz için tabii ki üzgünüz ama futbol bu. Verilmeyen bir penaltımız da var ama yapacak bir şey yok. Roma ile seneye yine Avrupa Ligi’nde olacağız. Hedefimiz yine finale kadar çıkıp kupayı kazanmak olacak.” ifadelerini kullandı.

Zeki Çelik, Roma’nın teknik direktörü Jose Mourinho hakkında ise, “Fransa’da lig şampiyonu olduktan sonra Avrupa’da final oynamak benim için çok büyük bir onur. Bu sezon da İtalya’da iyi bir sezon geçirdiğimi düşünüyorum. Dünya’nın en iyi hocalarından bir tanesi ile çalışıyorum. Kendisi çok saygıdeğer bir hoca. Çalıştığım süre boyunca kendisinden birçok şey öğrendim. Bu yüzden oldukça mutluyum.” şeklinde konuştu.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı