Biyografi

Yunus Musah

Yunus Musah ABD Milli takım futbolcusudur. Hakkında merak edilen futbol kariyeri, oynadığı takımlar, nereli? gibi soruların cevapları. Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

Hakkında Detaylı Bilgiler:

Yunus Musah Amerika Milli Takımı futbolcusu Musah’ın tam ismi Yunus Dimoara Musah’tır. 2012 senesinde 9 yaşındayken İngiltere Londra’ya taşınmış ve Arsenal Futbol Akademisi’ne kayıt olmuştur.

Arsenal alt yapısında yetişen Musah 2019 yılında bedelsiz olarak İspanya’nın Mestella takımına transfer olmuştur.y 1 Ağustos 2020 tarihinde ise İspanya’nın köklü kulüplerinden Valencia takımı ile 200bin Euro imza bedeli karşılığında transferi gerçekleşmiştir.

Yunus Musah aslen Gana asıllıdır. Annesi de babası da aslen Gana’lıdır. Musah Ganalı ailenin çocuğu olarak Amerika’da dünyaya gelmiştir. Genellikle yaşantısı İngiltere ve İtalya’da geçmiştir. Milli futbolcu New York doğumludur.

Yunus Musah 20 yaşında ve 1.78 cm boyundadır. Doğum tarihi 29 Kasım 2002, burcu ise yay’dır.

2021 yılında Amerika’ya yerleşmiştir. Amerika öncesinde yaşantısını sürdürdüğü İngiltere’de İngiltere Milli takımın alt kategorilerinde forma giymiştir. Ancak tercihini ilerleyen süreçte daha rahat forma şansı bulacağına inandığı Amerika Milli Takımından yana kullanmıştır.

2022 yılında özellikle Dünya Kupası grup karşılaşmalarında göz dolduran Musah, bir çok büyük kulübün de transfer listesine girmiş durumda. Günümüz itibariyle İspanya La Liga ekiplerinden Valencia takımında forma giymeye devam etmektedir.

Güncel piyasa değeri transfermarkt verilerine göre 20.00 mil. € FM23 ve fifa 23 verileri de yakın zamanda açıklanacaktır.

Güçlü bir fiziğe sahip olmanın yanı sıra hızı ve tekniği ile de göz dolduran genç futbolcu sağ kanat ve orta saha da görev alabilmektedir. Dünya kupasında genç yaşına rağmen Amerika Milli takımında en fazla süre bulan futbolcu olmuştur.

Müslümanmı? sorusu da hakkında merak edilen Musah, Müslümandır, İslam inancına sahiptir.

Milli Takım Kariyeri:

İngiltere U15 (7 maç)
İngiltere U16 (8 maç)
İngiltere U17 (9 maç 2 gol)
İngiltere U18 (8 maç 2 gol)
İngiltere U19
ABD A Milli Takımı (22 maç)

Resmi instagram hesabı kullanıcı ismi @yunus.musah8 ‘dir. Günümüz itibariyle takipçi sayısı ise 139bin civarındadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı