Fenerbahçe

Yıldırım: CAS davasının geri çekilmesi neden talep edildi?

Fenerbahçe Kulübü’nün eski Başkanı Aziz Yıldırım, basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yaptı.

Yıldırım, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 3 Temmuz süreciyle ilgili vermiş olduğu beraat kararlarının, 20 Aralık 2021 tarihinde Yargıtay tarafından onanması hakkında konuştu.

10 yıllık bir süreç sonunda Yargıtay tarafından beraat kararlarının onandığını hatırlatan Aziz Yıldırım, “Bu dava, Cumhurbaşkanlığı sitesinde yer aldığı şekli ile 15 Temmuz darbe girişimine giden yolda FETÖ’nün kilometre taşlarındandır. Bu mücadelede bizlere daima destek olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm parti liderlerine, milletvekillerine, kumpasın aydınlatılması ve kumpasın aktörlerinin adalet önüne çıkarılmalarına vesile olan emniyet ve adalet teşkilatı mensuplarına teşekkür ederim” dedi.

Aziz Yıldırım, bu güne kadar bu yolda telafisi imkansız maddi ve manevi kayıplarının olduğunu kaydederek, “Kişisel olarak maddi kayıpları sineye çekmek zorundayız ve hiçbir şekilde dert etmiyoruz, ancak manevi kayıplarımızın maalesef hiçbir telafisi yoktur” diye konuştu.

“Açtığımız davalardan gelecek tazminatları bağışlayacağız”

Yapılmış tüm haksız uygulamalarla ilgili, sürecin bir parçası olan ve görevini kötüye kullanan herkes hakkında dava açtıklarını söyleyen Aziz Yıldırım, “Buradan çıkacak tazminatları kuruşuna dokunmadan Fenerbahçe Eğitim Kurumları’na ve Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağız” ifadelerini kullandı.

Erzik ve Aydınlar’a CAS sorusu

Yıldırım, “UEFA yönetiminde bulunan Sayın Şenes Erzik ve dönemin TFF Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar’a da sormak isterim, CAS davasının geri çekilmesi neden talep edildi? Davanın geri çekilme nedeni olarak gösterilen ülke menfaati neydi ve bu menfaat elde edilebildi mi? Bu soruların cevaplarının tüm şeffaflığıyla Fenerbahçe camiası ve kamuoyuyla paylaşılması gerekmektedir.” dedi.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı