Biyografi

Yiğit Emre Çeltik

Yiğit Emre Çeltik Türk futbol dünyasının gelecek vaadeden futbolcuları arasında gösterilmektedir. Hakkında ise aslen nereli? boyu, kilosu kaç? kaç yaşında? oynadığı takımlar, futbol kariyeri gibi bir çok sorunun cevabı merak konusudur. Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

2003 yılının Nisan ayında İzmir’in Konak İlçesi’nde dünyaya gelen genç futbolcu Yiğit Emre Çeltik koç burcudur, boyu ise 1.66 cm’dir. İlk filiz lisansı 28 Mayıs 2013 tarihinde Bucaspor takımı tarafından çıkarılmıştır. 2015 yılının Ağustos ayında ise Bucaspor alt yapısından Altınordu takımı alt yapısına transfer olmuştur. Kariyerine Altınordu A Takımı kadrosunda yer alarak devam etmektedir. Başarılı performansı ile Türkiye Milli takım kategorilerine de seçilmeyi başarmıştır.

2020 yılında ise The Guardian gazetesi tarafından 2003 doğumlu oyuncular arasından belirlediği dünya futbolundaki en yetenekli 60 genç arasında yer alan listeye ismini yazdırmıştır. Liste’de Başakşehir takımında forma giyen Ravil Tagir‘de yer almıştır.

Sol kanat oyuncusu olan Emre Çeltik, başarılı performansı ile her geçen gün Türkiye’nin yanı sıra Avrupa kulüplerinin de transfer listesine girmeyi başarmıştır.

Türkiye U17
Türkiye U16 (10 maç)
Türkiye U15 (7 maç 3 gol)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı