Futbol

”Beşiktaş’ı aydınlık günler bekliyor”

Beşiktaş’ı hedeflerine ulaştırmaya çalıştıklarını söyleyen başkan Hasan Arat, Fernando Santos’a yönelik olarak yaptığı konuşmasında “Hocaların hocası olarak Türkiye’nin en eski kulübü Beşiktaş’a geldiniz. Beşiktaşlı vefakar ve cefakardır. Mücadeleyi sever, Beşiktaşlı halktır. Beşiktaşlı vatanını milletini çok sever, Beşiktaşlı duygusaldır. Beşiktaşlı şampiyon olup ülkesini Avrupa’da temsil etmek ister. Beşiktaşlı ‘burası Beşiktaş’ der ve ödün vermez. Altyapıdan çıkan evlatlarını sahada görmek ve başarılarına şahit olmak ister. Sizin burada olmanız yapacaklarınızın teminatıdır. Siz ve yardımcılarınız hoş geldiniz. Çok tecrübelisiniz. Onlarca kupa ve şampiyonluklarınız var. Dünya yıldızlarının hocalıklarını yaptınız. Siz Beşiktaş’a, Beşiktaş size çok yakışıyorsunuz. Başarınız için her türlü desteği vereceğiz.” diye konuştu.

Arat: Beşiktaş’ı aydınlık günler bekliyor

Beşiktaşlıların, Santos ismini duyduktan sonra huzurlu olduğunu söyleyen Arat, “Kişilerin değil Beşiktaş’ın dünyadaki itibarından kaynaklanmaktadır. Teknik direktör görüşmelerinde bir ayı aşan zamanda projeleri konuşup analizlerimizi yapıyoruz. Son 5 maçı yakından izlediniz. Eksiklerimizi ve kuvvetli yönlerimizi analiz ettiniz. Yönetim kurulu üyelerimiz de sizinle çalışma konusunda istekli davrandı ve tüm oylarını sizin lehinizde kullandı. Görüştüğümüz hocaları arayıp başarılar diledik. Teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Cumartesi günü Samet Aybaba ile de konuştunuz ve teknik konularda hemfikir oldunuz. Rize’ye sporcularınızın yanına gideceksiniz. Sizi sabırsızlıkla bekliyorlar. Feyyaz Uçar ve Samet Aybaba sizin yanınızda olacaklar. Geçmiş yıllarda İnönü’de açılan pankartta şu yazıyordu, ‘Biz Beşiktaş’ı güneşli günlerde görmedik ki karanlık günlerde terk edelim’, Beşiktaş’ı aydınlık günler bekliyor. Siz bu aydınlık günlerin en büyük habercisi olacaksınız. Beşiktaş’a ve Türkiye’ye hoş geldiniz. Beşiktaşlı sizi duyduğu andan itibaren çok huzurludur.” ifadelerini kullandı.

Arat, göreve geldikten sonra 15’ten fazla teknik adamla görüştüklerini kaydederek, “Çalışmalarımızı çok dikkatli şekilde yapacağız. Beşiktaş için en iyisi neyse onun için çalıştık. 30 günlük yönetimken hak etmediğimiz eleştirilerle karşılaştık. Bunu sakin karşılıyoruz. Bu göreve gelirken çok ciddi hazırlıklar yaptık. Beşiktaş için en doğrusuna karar vermek kolay değildir. 15’in üzerinde teknik adamla görüştüm. Bu görüşmeleri yaparken camiaya uygun liderliği kim yapabilir, bu liderliği nasıl sırtlanabilir, geçmişiyle ve içindeki arzuyla bu işi en iyi yapacak isim olarak Santos’u seçtik. Kendisiyle uzun zamandan beri görüşüyoruz. Takımın durumunu bilerek bu görevi almak istedi. Bundan sonra çalışma tavrımızda bir değişiklik olmayacak.” şeklinde konuştu.

Arat: 34 günde 2 oyuncu gitti, bu satış kadar önemlidir

Eric Bailly ve Jean Onana’nın takımdan gönderilmesinin transfer kadar önemli olduğunu söyleyen Arat, şunları kaydetti:

“14 oyuncumuz vardı. Oyuncu boşaltmadan yeni bir transfer yapma şansımız yoktu. Samet Aybaba önemli işler yaptı. Bailly’nin 3,5 milyon avroluk kontratından kurtulduk. Sadece ikinci yarıda ödeyeceğimiz 1,6 milyon avroyu sildik. Bu hem finansal hem kadro açısından önemliydi. 10 milyon avroya mal olan, 180 dakika oynayan Onana meselesi vardı. Onana’yı kiralık ve satın alma opsiyonuyla Marsilya’ya verdik. Chamberlain sakatlandı. İkinci yarıda ne zaman oynayacak onu kendisiyle konuşacağız. Oluşan havuza göre transfer yapacağız. Bunları hocayla konuşacağız. 34 günde 2 oyuncu gitti, bu satış kadar önemlidir. Türk oyunculara yatırıma devam edeceğiz. Altyapıdan A takıma çıkan oyuncuların sözleşmeleri Aybaba tarafından kontrol ediliyor. Burada hata yapma lüksüne sahip değiliz, dikkatli hareket edeceğiz. Türkiye Kupası hedefimiz var. UEFA’ya gitme planımız var. Hangi bölgelere ihtiyaç olduğunu konuştuk. Girişimlerimiz var. Ona göre de kararlarımızı alacağız. Bu kararları alırken kulübün ekonomisini zorlamadan yapacağız. Buna bir disiplin getireceğiz. Bugüne kadar olanlar disiplinsiz harcamalardır. 60’ıncı günde bu konuları konuşacağız.”

Arat, Portekizli teknik adamın alacağı ücret ile ilgili bir soruya, “Bundan sonra bu tip açıklamalar yapmayacağız. SPK kuralları ne gerektiriyorsa onu yapacağız.” diye cevapladı.

İmza töreninin ardından başkan Arat, Santos’a siyah-beyazlı kulübün rozetini takarken Estoril’de 4 numaralı formayla oynayan deneyimli teknik adama 4 numaralı Beşiktaş forması hediye etti.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı