Süper Lig

”Yaşananlar futbolun bir parçası değil”

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki maçların hep gergin geçtiğini ancak böyle bir atmosferi hiç görmediğini belirten tecrübeli savunmacı, “Yaşananlar futbolun bir parçası değil, bunları sahada görmek istemezsiniz” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 30’ncu haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe’nin 3-2 kazandığı maça damgasını vuran ise mücadele sonrası yaşanan olaylar oldu.

Trabzonsporlu Stefano Denswil, Hollanda Basınına maç sonu yaşananlarla ilgili açıklamalar yaptı.

De Telegraaf’a konuşan Denswil, “Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki maçlar ister Trabzon’da ister İstanbul’da oynansın, her zaman çok gergin geçer. Bunun sebebi de iki kulüp arasındaki ezeli rekabet… Ancak bu maçtaki kadar zehirli bir atmosferi daha önce hiç yaşamamıştım” dedi

Tecrübeli savunmacı, “Biz Trabzonsporlu oyuncular herhangi bir tehdit hissetmedik, çünkü taraftarın tepkisi Fenerbahçeli oyunculara yönelikti. Görüntüler, birinin korner bayrağını alıp bir oyuncunun peşinden gittiğini ve yerde bir bıçak olduğunu gösteriyor.”şeklinde konuştu.

Kısa süre içerisinde sahada onlarca taraftar gördüğünü belirten Denswil, “Olayları yatıştırmaya çalıştım. Trabzonsporlu futbolcuların Fenerbahçeli futbolcuları güvenli bir şekilde soyunma odasına götürmeye çalıştığını gösteren videolar da var” ifadelerini kullandı.

30 yaşındaki oyuncu, “Böyle bir anda kendi güvenliğinizi de korumanız gerekiyor. Bu yüzden geç kaldığım için bir noktada içeri gitmeye karar verdim. Yaşananlar futbolun bir parçası değil, bunları sahada görmek istemezsiniz” dedi.

2021/2022 sezonunun başında Trabzonspor’a transfer olan Denswil, bordo mavili formayla 79 maça çıkıp 2 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.  

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı