Futbol

Wolves Arsenal’a “dur” dedi

İngiltere Premier Lig’inde Wolverhampton, sahasında Arsenal’i konuk etti..

Molineux Stadyumu’nda oynanan karşılaşma, karşılıklı pozisyonlarla başladı. Mücadelede dakikalar 32’yi gösterirken, Arsenal’in Fildişi Sahilli yıldızı Nicolas Pepe topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Konuk ekipte, devre sonunda David Luiz direkt kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi.

Bu pozisyonla birlikte kazanılan penaltıda topun başına geçen Ruben Neves, fileleri sallayarak takımı adına beraberliği yakaladı ve soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle gidildi. İkinci yarının başında sahne alan bir başka Portekizli Joao Moutinho, attığı golle ev sahibinin geri dönüşünü taçlandırdı: 2-1.

Dakikalar 72’yi gösterirken, Arsenal file bekçisi Bernd Leno da gördüğü kırmızı kartla takımını eksik bıraktı ve konuk ekip 9 kişi kaldı. Bernd Leno, 1993 yılından bu yana Arsenal formasıyla, David Seaman’dan sonra Premier Lig’de kırmızı kart gören ikinci kaleci oldu. 

Kalan sürede başka gol olmadı ve mücadele, 2-1’lik Wolverhampton üstünlüğüyle noktalandı.

Ev sahibi ekip, 8 maçlık aranın ardından kazandığı bu galibiyetle puanını 26’ya yükseltti ve maç fazlasıyla 13. sırada konumlandı. 7 maçlık serinin ardından yenilgi yüzü gören Arsenal ise, 31 puanla 10. sırada kaldı.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı