Beşiktaş

Valerien Ismael’e Fransızca seslendi! “Mösyö lütfen istifa”

Ajans Beşiktaş – Beşiktaş zirve yarışında ama taraftar mutsuz. Tribünlerin istifa çağrısına İsmael’in “Türkçe bilmiyorum” demesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

MEHMET ARSLAN: KAZANMAK KADAR DOĞAL

İstanbul’da ligin şampiyonluk adaylarından Trabzonspor ile oynuyorsunuz ve berabere kalıyorsunuz. Beşiktaş’ın kazanması kadar doğal bir sonuç bu. Üstelik maçın büyük bölümü de sizin baskınız altında oynanıyor. 90 dakika bu skorla bitiyor, maç fazlasıyla zirvenin 2 puan gerisindesiniz. Yani kaybedilen sadece 2 puan ama koparılan gürültüye bakarsanız şampiyonluk kaybedilmiş gibi. Bu masum bir protesto değil. Yönetim eğer Valerien İsmael’i kurban verirse sıra kendilerine gelir. Kulübü tribünler yönetemez.

UĞUR MELEKE: MÖSYÖ, LÜTFEN iSTiFA!

Ismael’in Türkçe bilmeme yanıtının elbette bir savunma mekanizması olduğunun farkındayım. Ancak Premier Lig’de çalışan bir Alman hoca benzer bir durumda İngilizce bilmediğini, Ligue 1’de görev yapan bir Türk hoca Fransızca bilmediğini söyleyerek kendini savunsa pek sempatik bakılmazdı; onu da hatırlatmakta fayda var. Hatta kibirli bile bulunabilirdi. Neyse, ben Türkçe bilmeyen Sayın İsmael’e yardımcı olayım buradan: “Monsieur Ismael, d’emission s’il vous plait! (Mösyö İsmael, lütfen istifa)”

GÜNTEKiN ONAY: YARATICI BiR TEKNiK ADAM DEĞiL

Valerien İsmael’in elinde güçlü bir kadro var ancak evinde oynadığı 3 rakibine karşı da kazanamadı. Kendisi kesinlikle iyi bir çalıştırıcı ama asla yaratıcı bir teknik adam değil. Hem başlangıç planında hem de oyuna yaptığı hamlelerde eksikler ve yanlışlar var. Oynatılmak istenen futbol Beşiktaş taraftarının alışık olduğu bir oyun değil. Ayrıca kaydedilen somut bir aşama da göremiyoruz.

FIRAT AYDINUS: UMURSAMIYOR OLABiLiR Mi?

Beşiktaş, 10. hafta itibariyle puan cetvelinde liderden 2 puan geride ve dördüncü sırada. Ligde en çok gol atan ilk üç takımdan biri olmasına rağmen ve daha sezonun dörtte biri yeni tamamlanmışken, taraftar geleceğe dair öngörüleri ve hissiyatları paralelinde isyan edip, reaksiyon veriyor. Taraftarın haklı olup olmayacağını zaman gösterecek. Valerien İsmael, bu istifa seslerini manidar bir şekilde “Türkçe bilmiyorum” diyerek, ‘umursamıyorum’ imasında bulunmamıştır sanırım. (Hürriyet)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı