Futbol

Uygun: Kalkavan’ı gördüğümde aynı hareketi uygulayacağım

Süper Lig’in 28’inci haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor’a konuk olacak Yukatel Denizlispor, bu karşılaşmanın hazırlıklarını Haluk Ulusoy Tesisleri’nde yapılan antrenmanla sürdürdü. 

Teknik direktör Bülent Uygun yönetimindeki idmanda sakatlığı süren Ogenyi Onazi, Isaac Sackey ve Recep Niyaz takımdan ayrı çalıştı.

Antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan teknik direktör Uygun, Beşiktaş karşısında 5-1’lik bir skor beklemediklerini söyledi. Uygun, koronavirüs süreci sonrası takımdan ayrılan oyuncular ve yaşanan sakatlıkların kadrolarında daralmaya yol açtığını belirtti.

“Kalkavan’ı gördüğümde aynı hareketi uygulayacağım. Nasıl düşeceğini hep beraber göreceğiz”

Uygun, Beşiktaş maçında verdiği kararlar nedeniyle hakem Mete Kalkavan’ı eleştirdi. Maçın kaderini etkilediğini belirten Uygun, “Beşiktaş maçına baktığımızda, skor 1-1 iken Aissati soldan gidiyor; hakem Mete Kalkavan’ı gördüğümde aynı hareketi uygulayacağım. Nasıl düşeceğini hep beraber göreceğiz. Kendisinin nasıl pozisyonunu kaybettiğini de. O pozisyondan sonra dönen top gol oldu. Kaçırdığımız 3-4 tane yüzde 100’lük gol pozisyonu var. Sonuçta maçta istemediğimiz bir skor aldık” dedi.

“Gemi güvenli bir şekilde yanaşacaktır”

Çaykur Rizespor maçından iyi bir skorla ayrılmak istediklerini ifade eden Uygun, “Rakibimizin iyi ve geniş bir kadrosu var. Bizim için de onlar için de zor bir maç olacak. Puanlarla oradan dönmek istiyoruz. Denizlispor’umuzun gemisi limana güvenli bir şekilde yanaşacaktır. Oynadığımız takımlar şampiyonluğa oynuyor. Bunları yensek zaten zirvede olurduk. Buna rağmen Demir Grup Sivasspor ve Beşiktaş’ı yenebilecek durumdaydık. Bazen futbolun doğasında bunlar var. Bu demek değil ki iş bitti. Önümüzdeki süreçte performansımızı en üst düzeye çıkaracağız” diye konuştu.

“Adaleti dağıtacak olan hakemler”

Bu süreçte herkesin hakemlerden adil bir yönetim beklediğini ifade eden Uygun, “Ben 2007’den beri hakemler profesyonel olsun, sağlık, hayat sigortaları olsun, iyi antrenörler tarafından eğitilsin, bağımsız bir kurumları olsun diye hep anlattım. Adaleti dağıtacak olan hakemler. Hakemler formda değil. 15-20 gün Riva’ya topladık. Adamın koşacak hali yok. Sahanın ortasında yürüyerek maçın yüzde 70’ini bizim sahamızda yönetti. Söylesek olmuyor, söylemesek o da olmuyor. Süreç doğru yönetilmediği için herkes can havliyle bir şeyleri başarmanın derdinde. İnşallah biz Denizlispor olarak en az hasarla başarmış bir şekilde atlatırız ve yeni sezonda iyi bir planlamayla çok daha güzel şeylere imza atarız” ifadelerini kullandı.

Mustafa Yumlu: “Üzgünüz”

Yukatel Denizlisporlu futbolcu Mustafa Yumlu ise Beşiktaş maçında sergilediği oyun nedeniyle üzgün olduğunu, camiadan ve taraftarlardan özür dilediğini söyledi.

Ligin devam ettiğini kaydeden Mustafa Yumlu, “Bu hafta gidip Rize’den puanlarla dönüp, içeride de Gaziantep FK maçını alıp ligde rahat bir konuma gelmek istiyoruz. Biz futbolcular olarak her şeyin bilincindeyiz, farkındayız. Taraftarımızın panik yapmasına hiç gerek yok. Bu kötü gidişattan en kısa zamanda kurtulacağız.” diye konuştu.

Oscar Estupinan da Beşiktaş maçında baskı yaparak beraberliği yakaladıklarını fakat sahadan kötü bir sonuçla ayrıldıklarını belirtti. Çaykur Rizespor maçını kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını aktaran Estupinan, “Ben burada çok mutluyum ama en önemlisi takım halinde sezonu iyi bitirebilmek, gerekli performansı verebilmek. Sonrasında zaten her şeye bakılır.” ifadelerini kullandı

, AA

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı